TEST: PCStyling Frag Fighter G441 - Stillegående og sprek spill-pc

TEST: PCStyling Frag Fighter G441 - Stillegående og sprek spill-pc

PCStyling Frag Fighter G441 er utstyrt med nyeste type AMD-prosessor og et kraftig Radeon-grafikkort.

Sist gang vi testet spill-pc fra PCStyling var det toppmodellen i selskapets Edge Fighter-serie, med en kraftig Intel Core i7 prosessor og tre grafikkort, som fikk prøve seg. Denne gangen har vi begrenset oss noe, og testet en modell til halve prisen.

Modellen vi har hatt til test denne gangen er også for toppmodell å regne, men da i selskapets serie for rimeligere spill-pc-er, kalt Frag Fighter.

PCStyling Frag Fighter G441 er utstyrt med AMDs relativt nye Phenom II X4 940 prosessor, fire gigabyte DDR2-minne og et ATI Radeon HD 4870 X2 grafikkort. Sistnevnte er utstyrt med to grafikkprosessorer, og kan nesten sammenlignes med en løsning hvor du har to grafikkort i samme pc. Ellers er det standard med blant annet harddisk på en terabyte og 700 watts strømforsyning fra BeQuiet. Både konfigurasjonen og prisen, 14 500 kroner, plasserer pc-en i det øvre mellomsjiktet for spill-pc-er.

De fleste av PCStylings spill-pc-er leveres ferdig overklokket, med enkle forhåndsprogrammerte valg for standard hastighet eller overklokket prosessor i Bios-oppsettet. Da vi fikk levert G441 var maskinen klokket noe opp, men etter noen timer med testing hadde vi ikke annet valg enn å stille oppsettet tilbake til standardhastighet. Det viser seg nemlig at AMD Phenom II ikke er like mottakelig for overklokking som mange andre prosessorer. Det varierer stort hvor mye Phenom II X4 940 kan klokkes, fra fint lite, til nærmere 25 prosent. Vår utgave viste seg å høre hjemme i førstnevnte kategori.

Overklokket eller ikke, AMD Phenom II X4 940 er en meget kapabel prosessor uansett, og det til en relativt rimelig penge.

PCStyling Frag Fighter er bygd inn i et middels stort, og relativt oversiktlig, Gigabyte-kabinett. Standardkjøleren fra AMD er ofret til fordel for en stor, effektiv og svært stillegående kjøler, også den fra Gigabyte. PCStyling har et nært samarbeid med Gigabyte, og bruker for det meste komponenter som hovedkort, grafikkort, kabinett og kjølere fra denne produsenten.

Der andre leverandører gjerne lager pakkeløsninger der spillmus og tastatur, samt kanskje noen spill inngår, velger PCStyling å selve pc-en uten noe som helst slikt utstyr. Fordelen er at du selv kan velge det ekstrautstyret du vil ha. Ulempen er at prisen fortsatt gjerne er på omtrent samme nivå som tilsvarende pc-er hos andre leverandører, som leverer pc-er med slikt ekstrautstyr.

Les alt om ytelsen i spill og programmer på neste side.

Les om: