TEST: Plants vs. Zombies

TEST: Plants vs. Zombies

Denne genistreken av et spill finnes både for Mac og for iPhone.

Vi blir ikke løpt ned av spill skrevet for Mac, men med Plants vs. Zombies har indie-spillselskap PopCap en suksess på sine hender. Nå også for iPhone!

PvZ har det meste: Lett å lære, men likevel variert nok til å bli vanedannende. Det kreves hurtighet og reaksjonsevne samtidig som strategisk planlegging er en nødvendighet. Dette kombinert med flott musikk, nydelig grafikk og sprø humor gjør dette spillet til en innertier.

Strategi møter action

PvZ er nok en variasjon over TowerDefense-typen av spill. Premisset er enkelt: Du er under angrep - i dette tilfellet av zombier. Du kan forsvare deg ved å så planter i hagen, som har ulike angreps- og forsvarsteknikker. Når fienden inngangsdøren din har du tapt, og hjernen din blir spist (slik zombier har for vane).

Zombier i alle smaker

Totalt er det et spekter på nesten 50 forskjellige planter - og du møter like mange varierte motstandere. Alt fra vanlige zombier, til zombier som beskytter seg med trafikk-kjegler på hodet, til de sinnsykt morsomme delfin-zombiene, bobsleigh-zombiene og - hold dere fast - Michael Jackson Thriller-zombiene!

iPhone-versjonen fungerer strålende. Det er nesten som om spillet er skrevet for denne formfaktoren og ikke omvendt. For noen vil skjermen muligens bli litt liten. Og på de mest intense brettene, når flombølgen av zombie-angrep når en topp og dine forsvarsmekanismer er satt opp med de råeste skyterne, så kan det bli i meste laget selv for en iPhone 3Gs. Men ikke vær bekymret - dette er kun en forbigående problemstilling. Stort sett er det fri flyt hele veien.

Pris

Prisen er det ikke noe å si på - 135 kroner for desktop-versjonen og bare 17 kroner for iPhone-spillet. Skrivebordsversjonen er riktignok mer omfattende, men iPhone-versjonen er likevel ikke noe lite spill man blir fort ferdig med. iPhone-spillet har faktisk vist seg å bli en så stor suksess for produsent PopCap at de solgte for nesten en million dollar på litt over en uke!

Du kan kjøpe PvZ for Mac direkte fra PopCap for 135 kroner her. iPhone-versjonen kan kjøpes for 17 kroner fra iTunes App Store her. Systemkrav for Mac er OS X 10.4.11 eller senere, 512 MB med RAM og minst en Intel Core Duo 1,66 GHz prosessor. Se trailer under.

Les om:

Komponenter