TEST: Praktisk universallader

TEST: Praktisk universallader

Fortron Source universalstrømadapter kan benyttes mot de fleste bærbare pc-er.

Trenger du en ny, eller en ekstra, lader til den bærbare pc-en kan en del pc-produsenter ta seg grovt betalt. For en litt eldre pc kan det også være direkte vanskelig, om ikke bortimot umulig, å skaffe.

En universal strømforsyning kan da være løsningen. Et slikt produkt kan også være nyttig verktøy for en it-avdeling, der ansatte kan komme med pc-er de ikke får liv i på grunn av defekt eller mistet strømforsyning, eller rett og slett har glemt å levere strømforsyningen til en pc med problemer.

Fortron Source (FSP) er en av verdens største produsenter av pc-strømforsyninger. Selskapet leverer produkter til en rekke produsenter av bærbare og stasjonære pc-er. Videre har de også produkter til nettverkstjenere, konsumentelektronikk og mye mer.

Fortron Source NB Plus er en regulerbar 90 watts strømforsyning. Strømforsyningen kan stilles inn på 15, 16, 18, 19, 20 og 21 volt. Det er en viss feiltoleranse på dette, så om pc-en din for eksempel krever 19,5V skal det normalt ikke være noe problem å bruke 19V. Strømforsyningen kan levere opptil 4 ampere.

Man må altså sjekke at pc-en man har krever en spenning i nærheten av det strømforsyningen kan stilles inn på, samt at den ikke trekker mer enn 4 ampere. Innstilling av rett spenning skjer ved å bruke en binders eller lignende og avlesing av verdier på displayet til strømforsyningen.

Fortron Source leverer med åtte tilkoblingskontakter. De lister en rekke pc-produsenter som kompatible, og ut over dette er det nok flere andre – men det kan også være modeller hos produsentene som listes der pluggene som følger med ikke vil passe. I tillegg til at en plugg fysisk må passe må man sjekke hva som er pluss og minus på kontakten. Dette er normalt sett tegnet opp på den originale strømforsyningen til en pc.

Konklusjon


De åtte pluggene som følger med gjør strømforsyningen kompatibel med svært mange pc-er.

Vi har brukt strømforsyningen mot pc-er fra MSI, Asus og Packard Bell uten problemer. Hvorvidt du bør satse på en slik strømforsyning blir avhengig av flere faktorer. Hvis en original strømforsyning ikke er så mye dyrere og lett kan skaffes, vil vi nok anbefale det av hensyn til trygghet.

Strømforsyningen har også en usb-kontakt der man kan koble til for eksempel mobiltelefoner, mp3-spillere og lignende som kan lades via usb. Dette fikk vi ikke alltid til å fungere, noe som trolig han sammen med at pc-ene under ladning dro den effekten strømforsyningen kunne levere.

Fortron Source NB Plus

Pris: Ca. kr 475 inkl. mva
Internett: www.fsplifestyle.com

Pluss:
Svært praktisk. Relativt lett og komptakt til å være universalløsning.

Minus:
Kan skade pc-en ved feilbruk. Veldig varm under høy belastning.

Les om: