TEST: Sandberg Mini Touchpad Keyboard: Praktisk sofatastatur

TEST: Sandberg Mini Touchpad Keyboard: Praktisk sofatastatur

Sandbergs minitastatur gjør en god jobb mot tv-benken.

Mini Touchpad Keyboard fra Sandberg kan være en svært aktuell løsning for den som trenger et kompakt tastatur som benyttes mot for eksempel stue-pc, medielink, PS3 eller bærbar pc koblet mot tv-en. Mottakeren er en liten usb-dongle og tastaturet skulle i teorien fungere mot alle typer enheter som støtter vanlig mus og tastatur via usb.

Tastaturet er størrelsesmessig slik at det er langt mindre enn et vanlig tastatur, men samtidig såpass stort at man kan skrive relativt raskt og effektivt. Det er ikke et tastatur du vil bruke for å skrive lengre tekster og generell bruk av en pc, men for søk, generelt nettbruk, noen Facebook-meldinger, spillchat, tv-surfing og lignende fungerer det meget bra. Størrelsemessig kan tastaturet minne om tastaturet på 7-tommers mini-pc-er.

LES OGSÅ:

TEST: RollerMouse Pro2 - Oppdatert middel mot musearm

 

På siden av tastaturet finner man styreflate som på en bærbar pc, og med rullefunksjon ved bruk av to fingre. Tastaturet er RF-basert slik at man ikke er avhengig av at det peker mot mottakeren. Tastaturet har hurtigtaster for volum og play/pause.

Vi testet tastaturet mot både stue-pc, Popcorn Hour-medielink og Boxee Box og endte opp med svært gode erfaringer. Rent utseendemessig kunne man ønske at det var gjort litt mer for at det skulle passe til å ligge i stua - litt blankere plastikk kanskje? Bakbelysning kunne også vært en fordel når det er mørkt. Men det hele må også sees opp i mot prisen. Samtidig bør man også sjekke ut Cideko Air Keyboard som vi har testet tidligere – det er litt dyrere og har mindre taster, men blir samtidig litt mer fjernkontrollaktig og litt dyrere.

Fortusatt riktig bruksområde, kan Sandberg Mini touchpad Keyboard være et utmerket valg.

LES OGSÅ:

TEST: Airmouse er genial til HTPC

 

Oppdatering: Vi har blitt gjort oppmerksomme på at tastaturet Ace Media C2, som selges av flere norske forhandlere, er samme produktet som Sandberg Mini Tocuchpad Keyboard. Ace-tastaturet er imidlertid noen hundrelapper rimeligere.