TEST: Sekken du kan styre iPod-en med

TEST: Sekken du kan styre iPod-en med

Dicota BacPac Control er en utrolig god pc-sekk du kan styre iPod-en din med.

Dicota er et selskap som tilbyr vesker og sekker for bærbare datamaskiner, samt noe tilbehør. De har lang fartstid i det generelle pc-markedet, men i senere tid har de også kastet seg over Apple-markedet. Denne gangen med sekken Dicota BacPac Control.

Ved første øyekast virker BacPac Control som helt ordinær sekk. Den er en firkantet liten sak, vårt prøveeksemplar var i svart. Heldigvis lot vi oss ikke lure av det tilsynelatende vanlige utseende. Etter noen ukers bruk er vi imponert, ja, nesten litt fascinert.

Robust og ergonomisk

For det første er sekken robust. Den innholder gode polstringer og har en ergonomisk utformet rygg og skulderstropper. Dette gjør sekken svært behagelig å bruke, selv når den er tungt lastet med utstyr. Da vi fylte sekken opp med to bærbare, et kamera og andre småting, hadde vi ingen problemer med å bruke den. Den er kanskje litt tung å løfte – og sannsynligvis ikke egnet for så tungt bruk - men i de tilfellene man er nødt til å bære med seg mye utstyr går det overraskende bra.

I tillegg til at sekken har et solid ytre, er den også godt utstyrt innvendig. Det følger med en separat ”laptop-sleeve” som gjør at den bærbare er ekstra beskyttet når den er i sekken. Den har også spesial-lommer for penner, cd-er og lignende. En annen nyttig detalj finner vi i glidelåsen. Den er vanntett, og holder vannet unna pc-en din på en regnfylt dag.

Vi må heller ikke glemme skulderstroppene. Alle vet hvor irriterende det kan være å måtte justere på stroppene hele tiden. Enten er den for stram, eller så sitter den ikke godt nok. Nederst på stroppene finner vi et hull til fingrene, som gjør det svært enkelt å justere dem uten å måtte slite av seg fingrene. Stroppene har lett for å skli ut, men det spiller ingen rolle når det er så enkelt å tilpasse dem igjen.

LES OGSÅ:

Bedre å bære Mac-en på rumpa?

Styr iPod-en

Dicota-sekken er så god å bruke, og har så mange imponerende detaljer, at vi nesten glemmer den mest interessante; at du kan koble den opp mot iPod-en din.

På den ene skulderstroppen sitter det en iPod-kontroller, som kan brukes med nesten alle iPod-modeller og iPhone. På kontrolleren sitter det også en tilkobling for hodetelefoner. Den andre ”enden” av tilkoblingen befinner seg i den ene sidelommen. Du kan legge spilleren i lommen og koble den til den velkjente iPod-kabelen. Dermed er klar til å spille av musikk fra iPod-en din uten å måtte ta den opp av sekken (eller lommen).

I utgangspunktet er dette en utrolig fiks idé. Det fungerer også helt fint på Dicota-sekken. Vi savner imidlertid et par funksjoner. For det første kan du bare starte og stoppe låter, samt justere volum. Du har ingen mulighet til å se hvilke sanger du vil spille, eller velge spillelister og lignende. Alt dette må du velge før du legger iPod-en i sidelommen.

Har du imidlertid vent deg til konseptet med for eksempel iPod shuffle, skulle dette imidlertid ikke by på noe problem. Du kan også koble en iPhone til kontrolleren. Du kan selvsagt ikke ta telefonen hvis noen ringer, men sekken er smart nok til å spørre om du vil sette telefonen i flymodus når du kobler til. Hvis du venter en viktig oppringing på vei hjem fra jobb, bør du kanskje la være å koble telefonen til.

iPod-funksjonaliteten kommer også til en pris, en ganske dyr en. Sekken koster cirka 1190 kroner, noe som er langt dyrere enn de fleste pc-sekker, som vanligvis koster rundt 300 – 500 kroner. Dicota forsvarer den høye prisen med at den vanlige Mac-brukeren ofte er villig til å betale litt mer – stil fremfor pris.

LES OGSÅ:

Nytt liv for gammelt iPod docking-utstyr

Konklusjon

Vi liker at man kan koble iPod-en til Dicota-sekken, men etter noen ukers bruk er det ikke hovedårsaken til vi er så fornøyd med den. Utrolig god utforming og design, at den er behagelig i bruk og at den rommer mye bidrar i størst grad til det. iPod-kontrolleren er bare en ekstra bonus. Høy pris i forhold til vanlige pc-sekker gjør at sekken til slutt får terningkast 5.

Vi testet 13-tommers utgaven av Dicota BacPac Control. På norske nettbutikker er sekken tilgjengelig i en utgave som passer for 15.4-tommers bærbare til cirka 1190 kroner inkl. mva.

Les om: