TEST: Silverstone Nightjar ST50NF: Kraftig vifteløs

TEST: Silverstone Nightjar ST50NF: Kraftig vifteløs

Silverstone hjelper deg å redusere antallet vifter i pc-en – eller kanskje ikke?

Nightjar ST50NF er en 500 watt strømforsyning uten vifte. Silverstone retter strømforsyningen spesielt mot stue-pc-er, men med 500 watt skal kapasiteten være god nok til også å drive relativt kraftige vanlige stasjonære pc-er.

Kort oppsummert kan vi si at strømforsyningen gjør jobben. Den klarer å levere effekt til å drive en kraftig pc og kom seg også gjennom våre benktester. Men konklusjonen blir på mange måter det vi har sett tidligere med vifteløse strømforsyninger – blir støynivået egentlig noe særlig lavere, spesielt med tanke på prisen kontra å bruke litt ekstra på andre komponenter? Helt lydløs er det ikke – man kan høre en viss summelyd fra strømforsyningen når den er under hard belastning. Dette er imidlertid så lavt at hvis det er en vifte i pc-en, for eksempel på prosessoren, vil den overdøve dette. Det vil uansett bare være på svært kort avstand at lyden vil kunne høres.

LES OGSÅ:

TEST: Corsair Carbide 500R - Rimelig entusiastkabinett?

Bygger man en stue-pc med høy ytelse gjennom bruk av standard prosessorer, for eksempel fra Intels Core i5-serie, vil man ende opp med å benytte prosessorkjøler og i et vanlig stue-pc-kabinett må det gjerne en vifte på plass også for å få den oppvarmede luften ut av kabinettet. Kjøper man ellers en stillegående strømforsyning, vil den hjelpe med ventilasjonen av pc-en.

I en standard pc, hvor man kanskje også vil ha flere harddisker og et relativt kraftig dedikert grafikkort, kreves det uansett en del ventilasjon. Da kan en god og stille vanlig strømforsyning gjøre en vel så bra jobb, til en lavere pris. Legger man noen ekstra kroner i prosessorkjøleren og kabinettet i stedet, kan man ende opp med en totalt sett mer stillegående pc. Når det gjelder stue-pc-er vil vi tro at de fleste bygger systemer som ikke krever en så kraftig strømforsyning som 500 watt.

Vi skulle også ønsket at strømforsyningen var modulær – det vil si at de kablene man ikke bruker, kan kobles av. Dette ville ha vært praktisk, spesielt i litt mer kompakte stue-pc-kabinetter. Skal man ha vifteløst, spørs det heller om vi ville ha sett på Seasonics X-400FL eller X-460FL, som er modulære og er rimeligere.

LES OGSÅ:

TEST: Helt stille stue-pc

Les om:

Komponenter