TEST: Stilig, men skranglete

TEST: Stilig, men skranglete

Trusts nyeste tastatur og mus til stuebruk ser bra ut, men føles litt i overkant billig.

Førsteinntrykket en får av DS-4700R er at selve tastaturet ser relativt pent og nøytralt ut, og at musen som følger med virker både behagelig og ergonomisk riktig. Det meste ser altså lovende ut. Både tastatur og mus er så klart trådløse, og kobles til pc-en via en liten radiomottaker som kobles i usb-porten.

LES OGSÅ: Praktisk tastatur

Tastaturet er noe mindre enn et standardtastatur, omtrent som en mellomting mellom vanlig og bærbartastatur. For å fungere med mediasenter-pc-er er det utstyrt med et lite knippe medietaster, som start/pause, hopp frem og tilbake, samt volumkontroll. Disse tastene fungerer flott, selv uten å måtte installere den medfølgende programvaren. Aberet er at de føles i overkant billige, ved at flere av tastene er både trege og tunge å trykke på.

De vanlige tastene byr på behagelig motstand og er gode å skrive med. Problemet er bare at de fleste av dem virker skranglete og bråkete. Nå er ikke dette et tastatur som er beregnet å være koblet til en jobbmaskin, og til stuebruk burde de holde fint.

Musen som følger med i settet er utstyrt med en lasersensor, noe som normalt gir gode tilbakemeldinger og presis styring. I Trusts tilfelle blir det litt så som så. Musen er god å holde i, og føles solid, men den er ikke så presis som vi kunne ønske. Den får dog pluss for å være utstyrt med hastighetsjustering. Et lite trykk på knappen på toppen av musen lar deg velge mellom 800 dpi og 1 600 dpi hastighet. Ved å holde den samme knappen nede i omtrent fem sekunder går ekstraknappene på musen, samt rullehjulet, over til å fungere som mediekontroller, og musen blir nærmest for en fjernkontroll å regne.

Etter å ha brukt DS-4700R en liten periode kan vi trygt si at dette ikke skilter med overlegen kvalitet, men sett opp mot pris og tenkt bruksområde fungerer settet fint.

Wireless Laser MediaPlayer Deskset S-4700R

Pris: Ca kr 500 inkl. mva.
Internett: Trust.com

+ Justerbar dpi på mus, enkelt oppsett.

- Skranglete taster, noe upresis mus.

LES OGSÅ: Rask mus og tøft tastatur

Les om: