TEST: Withings WiFi Body Scale

TEST: Withings WiFi Body Scale

Baderomsvekten som gjør det morsomt å veie seg - på internett.

Det moderne hjem er full av elektroniske duppedingser som gjør hverdagen enklere – i hvert fall liker vi å tro det. Den trådløse vekten Withings er et slikt produkt. Og den er midt i blinken for deg som er opptatt av din egen helse.

For Withings WiFi Body Scale er ikke din vanlige badevekt. Den registrerer vekt, fettprosent og BMI, og laster opp informasjonen via trådløst nettverk til et sikkert nettsted som du har tilgang til via både pc-en og iPhone.

Vekten er utrolig elegant – den har en svart, stilig glassoverflate med innebygd digital avleser. Undersiden er av plast, og her finnes et batterirom med plass til fire aa-batterier og en usb-port (for konfigurasjon av det trådløse nettverket). Vekten veier 2,3 kilo og er 32 x 32 centimeter stor og 23 millimeter høy.

Enkelt og morsomt

Oppsettet av vekten er relativt enkelt. Du setter i batteriene, kobler i den medfølgende usb-kabelen til Mac-en/pc-en og går til nettsiden withings.com. Når du har registrert en konto, laster du ned en installasjonsveiviser på datamaskinen som konfigurerer vekten på ditt trådløse nettverk (den har støtte for 802.11g). En enkel prosess, men vi måtte prøve et par ganger før vekten klarte å koble seg opp mot hjemmenettverket.

Å legge til en bruker gjør du enkelt i Withings-dashboardet. Ved brukeroppsett velger du kjønn, høyde, fødselsdato og en startvekt. Startvekten gjør at Withings kan gjette hvilken bruker som veier seg, slik at vektinformasjonen lastes opp til rett person. Du kan ha opptil åtte brukere på samme konto.

Når du stiller deg på vekten måler den hvor mye du veier, deretter fettprosent og til slutt BMI (kroppsmasseindeks). Hvis du ønsker at vekten skal beregne fettprosent må du stå barbeint - denne måles gjennom usynlige elektroder på vektens overflate.

Withings-programvaren er enkel og brukervennlig, men bruk gjerne litt tid på å sette deg inn i de ulike funksjonene og bruksområdene. Etter at du har veid deg kan du logge inn på kontoen din og få grafiske oversikter over endringene i din vekt, fettprosent og BMI.

Informasjonen dukker opp på din brukerkonto kort tid etter at målingen har funnet sted. Du kan studere grafene og sette opp mål med e-postvarsling. Vektinformasjonen kan i tillegg skrives ut, deles med andre Withings-brukere eller publiseres på diverse internettjenester som Facebook og Twitter. Du kan dessuten koble infoen sammen med en Google Health- eller Microsoft HealthVault-konto. Dataene kan enkelt importeres og eksporteres i CSV-format hvis du vil bruke informasjonen på andre måter.

Withings har i tillegg en gratis iPhone-app som gjør at du har tilgang til vektstatistikken på farten. Brukergrensesnittet og funksjonaliteten er helt grei, og du får tilgang til det viktigste, både i opplistet og grafisk form. Oppdateringer dukker opp kort tid etter at du er ferdig med å veie deg – bare se etter en rød liten varsel på appens ikon på iPhone-hjemskjermen. App-en er også tilgjengelig for iPad.

Konklusjon

Er en trådløs vekt med internettilgang løsningen på alle dine (vekt)problemer? Kanskje ikke, men den kan være til god hjelp. Withings WiFi Body Scale gjør det både enkelt og morsomt å føre vektstatistikk. Personlig har jeg blitt mye mer motivert til å trene i perioden jeg har testet Withings-vekten. 1500 kroner for en badevekt er i stiveste laget, men det er mye å hente fra den om man ønsker det. Det eneste den ikke gjør, er å fortelle meg at jeg må slutte å kjøpe pølse på 7-eleven etter jobb, men det er i grunn like greit.

Withings WiFi Body Scale kan kjøpes i Norge fra Gizmos.no.

Les om: