TextWrangler 4.0 lansert

TextWrangler 4.0 lansert

God og gratis teksteditor på Mac blir enda bedre.

Bare Bones Software har lansert TextWrangler 4.0, en vesentlig oppdatering til den enkle tekst- og kodeeditoren som er populær blant mange Mac-brukere.

Den største nyheten i TextWrangler er et redesignet brukergrensesnitt. Dokument-sidelinjen på høyre side er nå flyttet til venstre side, hvilket har blitt mer standard blant Mac-programmer den siste tiden.

Innstillingspanelet har også blitt oppdatert, og kommer blant annet med et innebygd søkefelt, noe som gjør det enklere å finne panelet med innstillingene du ønsker å konfigurere.

Det finnes mye annet nytt på funksjonfronten, deriblant støtte for fullskjerm i OS X Lion, muligheten til endre størrelsen på vinduer fra alle kanter, muligheten til å søke gjennom komprimerte filer, bedre innbygd S/FTP-browser, bedre syntaks-markering og fargekode-støtte, og mye mer.

Verdt å merke seg er at TwextWrangler 4.0 kutter støtte for PowerPC. Programmet fungerer bare med Intel-baserte Mac-er som kjører OS X 10.6 eller senere. TextWrangler 4.0 er tilgjengelig gratis fra Mac App Store. Programmet kan også lastes ned fra utviklerens nettsider.

Ønsker du et kraftigere kodeverktøy er storebroren BBEdit et godt alternativ. Det er riktignok ikke gratis - prisen er på 50 dollar (cirka 290 kroner) - men kommer til gjengjeld med langt flere og mer avanserte funksjoner. Du kan se en fullstendig oversikt over forskjellene mellom de to programmene her.

Komponenter