Er Thunderbolt Apples nye alt-mulig-port?

Er Thunderbolt Apples nye alt-mulig-port?

Apple kan bli først ut med Intels nye Light Peak-teknologi i neste MacBook Pro.

Tyske Fsclog og franske Mac4Ever har fått tak i bilder som sies å avsløre spesifikasjonene på en av de nye modellene av MacBook Pro som er ventet i morgen.

Mest interessant med bildene er en tilkobling som kalles for Thunderbolt, som antas å være Apples navn for Intels nye alt-i-ett-port Light Peak, skriver Macworld Sverige.

Ryktene om at Apple kom til å introdusere Light Peak i sine MacBook Pro-modeller har eksistert siden i fjor høst, men den siste uken har rykteflommen tatt virkelig av. At Intel selv har kunngjort at de skal presentere Light Peak torsdag, gjør saken enda mer troverdig.

Ellers kommer modellen, som antas å være den billigste 13-tommeren, til å ha en Sandy Bridge Core i5-prosessor på 2,3 gigahertz, Intel HD 3000-grafikk på 384 megabyte, 4 gigabyte DDR3-minne på 1333 megahertz, integrert FaceTime HD-kamera, FireWire 800, to porter for USB 2.0 samt plass for SDXC-kort. Skjermen ligger på 1280x800 og vekten er på 2,04 kilo.

Light Peak er en ny teknologi for høyhastighets-dataoverføringer som gjør det mulig å erstatte blant annet USB, FireWire og DisplayPort og med ett enkelt grensesnitt. Teknologien bruker en overføringshastighet på 10 gigabit per sekund i begge retninger, og er dobbelt så rask som USB 3.0. I fremtiden vil Light Peak kunne operere med hele 100 gigabit per sekund, ifølge Intel.

Intel introduserte Light Peak i 2009, og lovte da en kommersiell lansering i 2011. Det vil si i morgen, som Cnet nå rapporterer.

Hvorvidt bildene øverst i artikkelen fra Fcslog og Mac4Ever er ekte, kan alltids diskuteres, men nettstedet MacRumors skriver at de har fått bekreftet at bildene ikke er falske.

Komponenter