Ti grunner til å droppe Ipad

Ti grunner til å droppe Ipad

Her er motstandernes argumenter for at Ipad suger.

Apple does it again.

Med verdens mediebransje i lommen har selskapet igjen skapt et magisk øyeblikk hvor alle tror at fremtiden skjer her og nå, og det er Apples store frelser Steve Jobs som bringer revolusjonen. Drit i Bill Gates, som allerede for ti år siden snakket om tablet-pc-ens store fremtid. Glem alle andre nett-pc-er tilbyr mye mer funksjonalitet for mindre penger. Bare spring ut til eplebutikken og bli et glad medlem av eplesekten.

Vel, en slik nesten hysterisk reaksjon på en surfefjøl må ha sin motpart.

Det anerkjente nettstedet Gizmodo har publisert en liste med punkter hvorfor man fall ikke bør kjøpe seg en Ipad. Som motvekt for alle skryteartikler vi ubegrunnet har publisert, her er alle motargumentene:

Stor stygg kant

Har du sett den enorme kanten på Ipad? Den er gigantisk. Muligens at man må ha plass for fingerne slik at man ikke aktiverer en uønsket applikasjon, men dette er for drøyt.

Ingen mulittasking

Hvis dette er ment til å erstatte nettbøker, hvordan kan den være uten multitasking? Betyr det at jeg ikke kan høre på musikk mens jeg skriver et dokument? Og jeg kan ikke åpne Twitter mens jeg surfer i netteleseren min? Jeg kan ikke ha MSN åpen samtidig som jeg leser epost? Hva slags lureri er dette? Dette alene er nok for å ikke kjøpe dette produktet.

Ingen kameraer

Ingen kamera på forsiden er en ting. Men heller ingen på baksiden? Hvorfor i al verden ikke? Jeg kan ikke finne et eneste argument for å ikke ha i alle fall et kamera. Så ingen video på chatting?

Berørelsesskjerm

Så mye for å "revolusjonere” tablet-input. Dette er det samme store stygge tastaturet som alle andre nettbrett har. Og med mindre man ligger på sofaen med dette på knærne er det håpløst å bruke.

Ingen hdmi

Lyst å se disse utrolige høyoppløslige videoene du har lastet ned med Itunes på tv-en? Bare glem det. Men OK, er du virkelig fan, så har du kanskje allerede kjøpt Apple-tv?

Navnet Ipad

Var forbered for alle “Maxi pad”-spøkene (damebind på engelsk). Det er mange av dem.

Ingen Flash

At Iphone og Ipod Touch ikke har Flash er plagsomt, men ikke avgjørende. Men på noe som skal være nettbok eller bærbar? Det vil være store stygge hull på de fleste nettsteder. Og man må ikke være opptatt av video! Gud vet hvor mange nettbrukere bryr seg om det. Eller, kanskje alle gjør det?

Adapters, adapters, adapters

Flott med de fine designlinjene på fjølen. Men med en gang du ønsker å kommunisere med enheter som et kamera må man ha en adapter. Du trenger en adapter for å bruke usb, for svingende.

Ingen widescreen

Nye filmer i bredskjerm ser latterlige ut, fordi Ipad bruker 4:3. Det er å gå tilbake til fortiden.

Et innestengt økosystem

Ipad kan hente applikasjoner fra Apples App Store, men den er kjent for notorisk utestenging av programvare uten å ha en god grunn, som Google Voice. Så nettbøker har ikke berørelsesskjermer, men du kan installere programvare du ønsker deg. Og har du lyst å bruke en annen nettleser på Ipad. Sorry Mac, det går ikke.

Har du ikke fått nok av Apple-dissingen? Bloggen Iphonedownloadblog har samlet 16 flere minuspunkter med Ipad .

Les om:

Komponenter