Ti milliarder nedlastinger fra App Store

Ti milliarder nedlastinger fra App Store

Over ti milliarder programmer er nå blitt lastet ned fra Apples App Store etter omlag to og et halvt år i drift.

For en uke siden satt Apple i gang en nedtelling som startet på litt over 9,7 milliarder nedlastede apps. På lørdag ble ti milliardersgrensen sprengt - den siste uken har rundt 1,8 millioner apps blitt lastet ned hver dag.

I forbindelse med milepælen loddet Apple ut et gavekort på iTunes Store til en verdi av 10.000 dollar, cirka 60 000 kroner. Vinneren av premien var Gail Davis fra den engelske byen Orpington i Kent, med nedlastingen av papirfly-spillet Paper Glider.

LES OGSÅ:

Tidenes mest populære apps

Android truer

App Store har vært en enorm suksess for Apple og det brede utvalget apps er trolig en av de viktigste årsakene til at mange velger iPhone fremfor konkurrentene. Bare det siste året har sju milliarder applikasjoner blitt lastet ned fra Apples app-butikk. Det tok ni måneder å nå én milliarder nedlastinger, og litt over ett år å overstige ti milliarder. Gode penger i kassa for både utviklere og Apple, som deler fortjenesten 70/30 prosent.

Apples konkurrenter er imidlertid på full fart vei inn i app-markedet også. I desember rapporterte AndroLib at Android Market hadde mer enn 200 000 tilgjengelige apps, skriver Macworlds nyhetstjeneste. Nyheten kom bare to måneder etter at Google annonserte 100 000 apps. Fortsetter utviklingen, kan Android Market forbigå Apples App Store i løpet av våren.

LES OGSÅ:

Microsoft angriper Apples App Store