Ti nyttige Gmail-funksjoner

Ti nyttige Gmail-funksjoner

Her er ti «hemmelige» tips for å få mest ut av Googles e-posttjeneste.

Gmail er verdens mest populære e-posttjeneste, og kan by på over 6 gigabyte lagringsplass. Den seneste tiden har e-posttjenesten fått en rekke nye, spennende funksjoner. I denne guiden har vi samlet sammen ti av de mest spennende.

Funksjonene finner du i Gmail Labs, et utprøvingsområde for funksjoner som ikke er helt klare ennå. For å ta dem i bruk går du til «Innstillinger» og velger fanen «Labs».

Lykke til!

1. Glemt vedlegget?
Hvor ofte skjer ikke dette? "Påminnelse ved glemt vedlegg" hindrer at du sender en e-post uten vedlegg som du hadde tenk å sende. Funksjonen sier i fra hvis du nevner at du skal legge ved en fil, men glemmer å gjøre det. Nyttig for oss med gullfiskhukommelse.

2. Angre-knapp
Hva med når du plutselig angrer på e-postmeldingen du nettopp sendte? Fortvil ikke! Gmail har nemlig en egen angreknapp. Skrur du på funksjonen ”Angre sending” har du fem sekunder på deg å trekke tilbake en sendt e-post. Tenk raskt!

3. Huskelister
Klarer du å bruke huskelister? Du kan lage de rett i Gmail. Du kan opprette kategorier og legge oppgaver på rett plass. Du kan også legge e-postmeldinger til huskelisten. Velg "Legg til i huskeliste" når du leser en e-post, eller du kan trykk på skift+T hvis du har aktivert hurtigtaster (dette gjør du i "Innstillinger - Generelt").

4. Bedre tittel i nettleseren
Har du noengang irritert deg over at du ikke ser om du få nye e-postmeldinger i Gmail-innboksen din når du har litt for mange faner åpne samtidig i nettleseren? Prøv funksjonen "Tilpassing av tittel", som endrer rekkefølgen på elementene i nettleserens tittelfelt fra «Gmail – Innboks (20) – navn@gmail.com» til «Innboks (20) – navn@gmail.com – Gmail». Tallet kommer tidligere og dermed blir det enklere å se om du har fått e-post selv om vinduet ikke er i bruk.

5. Alkolås
Det er ikke lurt å sende e-postmeldinger i beruset tilstand. Enig? Skru på "Mail Goggles" (ikke ølbriller). Funksjonen er en tidsinnstilt matematisk alkolås. På gitte tidspunkt er du nødt til å besvare enkle regnestykker om du vil sende e-post. Du justerer klokkeslettet på siden for generelle innstillinger.

SE FEM FUNKSJONER TIL PÅ NESTE SIDE.