Tiårets største Apple-øyeblikk

Tiårets største Apple-øyeblikk

Amerikanske Macworld har listet de ti største øyeblikkene for Apple i 2000-tallet første tiår.

Ettersom vi nå er inne i et nytt tiår har våre amerikanske kolleger gravd frem de ti største øyeblikkene for Apple på 00-tallet.

10. Bildehåndterings-programmet iPhoto gjør sin debut i januar 2002. Selv om de første versjonene manglet en del grunnleggende funksjoner, sendte Apple ut et tydelig signal at man tok digital fotografering på alvor.

9. Apple åpner sin første egne butikk i mai 2001. Tross en utbredd skepsis ble konseptet en suksess og ti år senere finnes 273 butikker rundt om i verden.

8. Lanseringen av iTunes Music Store i april 2003. Igjen skapte Apple suksess mot alle odds. Det tok ikke mer enn fem år innen Apple ble USAs største forhandler av musikk, alle kategorier.

7. Apple tillatter tredjepartsprogrammer til iPhone. Da App Store startet i juni 2008 fantes det 552 programmer for nedlasting i programbutikken. Et og et halvt år senere har antallet vokst til over 100 000.

6. Powerbook G4 i aluminium fra 2003. Et klokkerent design som stort sett har hengt med under hele 00-tallet.

5. Lanseringen av Boot Camp 2006. Plutselig ble det en barnelek å installere Windows på en Mac. Dermed ble Apples datamaskiner igjen interessante for næringsdrivende.

4. Overgangen til Intel-prosessorer. Da Steve Jobs presenterte nyheten på utviklermessen i 2005 var det antageligvis den største bomben i Apples historie. Fire år senere er de fleste enige om at det var en bra avgjørelse.

3. Lanseringen av iPhone. Etter flere år med spekulasjoner kunne Steve Jobs i januar 2007 vise frem Apples første mobiltelefon. Tre år senere har de fleste konkurrenter mer eller mindre fremgangsrikt forsøkt å kopiere konseptet.

2. Lanseringen av Mac OS X 10.1 i september 2001. Riktignok ble 10.0 sluppet allerede i mars samme år, men det var først i og med denne gratisoppdateringen som Mac OS X ble ordentlig brukervennlig.

1. Lanseringen av den første iPod-en i oktober 2001. Med en harddisk på fem gigabyte kunne man plutselig bære med seg over enn tusen låter i lommen. Med støtte for Windows året etter tok salget fart på alvor. Fram til i dag har Apple solgt mer enn 230 millioner mp3-spillere, en rekord som kommer til å bli vanskelig å slå.

Les om: