Tidenes mest populære apps

Tidenes mest populære apps

Apple avslører de mest populære applikasjonene til iPhone og iPad gjennom tidene.

Samtidig som Apple teller ned til 10 milliarder nedlastinger på App Store, avslører de nå de mest populære applikasjonene siden programbutikkens åpning i juni 2008.

iPhone leder an

Hva som ligger på listene varierer fra land til land. Hva som er mest pop i USA kan du lese hos vårt amerikanske søstertidsskrift Network World.

På norske App Store (se oversikten i iTunes her) er det det ikke overraskende Angry Birds som troner i toppen av listen over betalprogrammer til iPhone. Doodle Jump og Tap Tap Revenge er to andre populære spill. Det er også flere norske apps som har slått an her til lands, blant annet radioprogrammet Radio, samt de to tv-guidene TV-Guide og VG TV-Guide.

Facebook topper listen blant gratis iPhone-apps. Her finner vi også apps som Yr (vær), Spotify (musikkstreaming), Shazam (musikkgjenkjenning), Gule Sider (telefonkatalog) og MatPrat (matoppskrifter).

Andre apps for iPad

Blant iPad-applikasjonene er det en del andre apps som har slått best an. Facebook har fortsatt ikke kommet med noen offisiell app for Apples nettbrett, men i toppsjiktet for betalapps finner vi likevel en Facebook-app kalt Friendly Plus. Labyrintspill, pakkesporing og Angry Birds ser iPad-brukerne også ut til å elske.

Til tross for at Google er Apples nye erkefiende, innehar førstnevnte to plasser blant topp 10 gratis iPad-apps; med Google Earth og Google Mobile. Disse er for øvrig også å finne på gratislisten over iPhone-apps. Apples fjernkontroll-app Remote og e-bokleseren iBooks er også svært populære, sammen med med blant annet IMDB (filmdatabase) og Dropbox (fildeling).

Ifølge nye beregninger fra selskapet Asymco laster den gjennomsnittlige iOS-brukeren ned over 60 programmer fra App Store til sin iPhone, iPod touch eller iPad. På App Store finnes det nå over 400 000 programmer tilgjengelig for nedlasting.

Tidenes mest populære apps på norske App Store:

iPhone: Topp 10 betalapps

 1. Angry Birds
 2. Doodle Jump
 3. AppBox - Alarm Clock
 4. Tap Tap Revenge 3
 5. Radio
 6. MotionX GPS
 7. TV-Guide
 8. VG TV-Guide
 9. Traffic Rush
 10. Hipstamatic

iPhone: Topp 10 gratisapps

 1. Facebook
 2. Yr
 3. Spotify
 4. Skype
 5. Google Earth
 6. iTranslate
 7. Shazam
 8. Gule Sider
 9. Google Mobile App
 10. MatPrat

iPad: Topp 10 betalapps

 1. SoundHound
 2. Labyrinth
 3. Air Video
 4. Angry Birds HD
 5. Delivery Status
 6. Navigon MobileNavigator
 7. Friendly Plus for iPad
 8. StickWars
 9. PDF Reader Pro
 10. IM+ Pro

iPad: Topp 10 gratisapps

 1. Google Earth
 2. Google Mobile App
 3. Remote
 4. Solitaire
 5. Adobe Photoshop Express
 6. iBooks
 7. Labyrinth Lite Edition
 8. Virtuoso Piano Free 2 HD
 9. IMDb Movies & TV
 10. Dropbox

Les om:

Komponenter