Tidligere SAP-sjef overtar HP

Tidligere SAP-sjef overtar HP

Valget av Leo Apotheker kan bety sterkere fokus på programvare.

Tidligere HP-direktør Mark Hurd måtte gå av etter en aldri så liten sex-skandale, og er nå direktør i Oracle.

Hans arvtager er nå klar. Det blir Leo Apotheker som tar over som ny toppdirektør.

Kort direktørkarriere

Valget av Apotheker kom som en overraskelse på de fleste, han var på forhånd ikke nevnt på lister over potensielle kandidater.

57-åringene kommer fra en lang karriere i SAP, som har vart over 20 år.

Han fikk en delt administrerende direktør-stilling i 2008, og ble videre enerådende i 2009. Men SAPs styre valgte å ikke fornye kontrakten hans i februar, og Apotheker forlot selskapet.

"Lidenskapelig leder"

- Leo var en av de ledende kreftene som gjorde SAP til den største innen forretningsprogramvare, sier HP i en pressemelding.

- Han er en strategisk tenker med en lidenskap for teknologi, bred internasjonal erfaring og beviselige lederevner. Nøyaktig det vi ser etter i en administrerende direktør.

Analytikerne tolker ansettelsen som et tegn på at HP har SAP i sikte som en kommende konkurrent, og at programvare for både forretningslivet og forbrukere er fremtiden til selskapet.

Signal til Oracle

- En av de raskest voksende og mest lønnsomme delene av HP er programvarebiten, sier analytiker Frank Gillett i Forrester til vår nyhetstjeneste.

- Programvare er der hvor magien og differensieringen ligger.

Det kan også være et signal til konkurrenten Oracle, som tok over den tidligere toppdirektøren Mark Hurd for kort tid siden og nå er inne i maskinvaremarkedet etter oppkjøpet av Sun. I tillegg har også HP ansatt tidligere Oracle-direktør Ray Lane som ny styreformann.

Komponenter