Tidsskrift-revolusjonen ruller videre

Tidsskrift-revolusjonen ruller videre

iPad, iPhone og Mac har blitt det nye mediet for magasiner.

Stadig flere tidsskrifter gjør sitt inntog i digitalt format.

Vi har tidligere omtalt en rekke tidsskrifter som har kommet med egne applikasjoner for iPad. Dette gjelder blandt annet WIRED og andre publikasjoner fra forlagshuset Conde Nast.

Aviser

Også en lang rekke aviser har tatt stedet over i digital form som kan distribueres for de nye plattformene iPhone og spesielt iPad. For avisene ses dette på som en mulighet til endelig å kunne ta seg betalt for digitalt innhold på en måte man ikke har klart med egne nettsider.

Les også: Nå kommer tidsskrifter for iPad

Også norske aviser er i gang med denne transformasjonen. Det ser ut som om VG blir den første store avisen som tar skrittet over på iPad i løpet av høsten, etterfulgt av Aftenposten.

Det største spørsmålet er ofte om man skal utvikle egne løsninger, eller ta i bruk utprøvde publiseringsløsninger som andre har utviklet.

Den digitale kiosken

Det siste spørsmålet har nok mange tidsskrifter stilt seg. Det er ikke tvil om at det er ressurskrevende å utvikle egne løsninger - noe som også krever en kompetanse de færreste magasin-redaksjoner har i eget hus.

Les også: Tidsskrift-race mot iPad

Løsningen de aller fleste langt på vei har valgt er å alliere seg med distributøren Zinio. Zinio tilrettelegger publikasjoner for digital publisering og distribusjon gjennom egen butikk til egen leser-programvare.

Og målgruppen er både iPad- og iPhone-brukere såvel som Mac- og pc-eiere. En stor nedslagsflate er dermed sikret.

Les også: Pages får støtte for iBooks-filer

Og stadig nye titler kommer dryssende. Sist ut av de mer kjente, internasjonale kulørte bladene er blant annet The Oprah Magazine, ELLE, Bloomberg Businessweek, Rolling Stone, MAXIM, Robb Report, Harvard Business Review, National Geographic og Esquire - for å nevne noen.

Nedlasting

Du kan lese mer om Zinio samt installere deres Zinio Reader leser for Mac her . Videre finnes Zinios leser-app for iPhone gratis i iTunes App Store her .

Mens Zinios leser-app for iPad finnes gratis i iTunes App Store her . Demonstrasjonsvideo av Zinios iPhone-app under.

Les om: