Tim Cook: - Surface er forvirrende

Tim Cook: - Surface er forvirrende

Apple-sjefen snakket ned konkurrentens nettbrett i går.

Apple offentliggjorde i går sin rapport for tredje kvartal. Under pressekonferansen sa Apple-sjef Tim Cook, hva han mener om Microsofts nye nettbrett, Surface, som også ble lansert i går. Det skriver Computer Sweden.

- Jeg har ikke testet ut Surface enda, men fra det jeg har lest om den, virker den som et kompromiss og ganske så forvirrende, sier Cook til analytikere.

Han kommentar kan referere til anmeldelser fra Wired, The Verge og Techcunch, som alle mener at Surface til en viss grad er forvirrende og et eksempel på en kompromissløsning.

Ikke inngå kompromiss

Cook legger til at Apples filosofi når det gjelder design handler om å aldri inngå kompromisser, men ha et klart mål med det man vil oppnå.

- Jeg tror en av de vanskeligste tingene du må gjøre nå du skal utvikle et produkt, er å aldri inngå kompromisser og bestemme seg for hva produktet skal være. Og det er akkurat det vi har gjort med Ipad, og det er derfor brukeropplevelsen er så bra, sier Cook.

Ifølge han har ikke Microsoft vært helt klare på hva de vil med Surface.

- Man kan bygge en bil som både kan fly i luften og flyte på vannet, men jeg tror ikke den kan utføre noen av disse oppgavene spesielt bra. Forbrukerne kommer til å ta én titt på Ipad og komme til konklusjonen at den er et bedre valg, sier Cook.

Mistillit til Microsoft

Det er ikke første gangen Tim Cook uttrykker som mistillit til Microsoft. Under Apples kvartalsrapport i april, kunngjorde han at han ikke tror at man kan bruke samme operativsystem på en datamaskin og et nettbrett, noe Microsoft prøver å gjøre med Windows 8.

- Alt kan samlet på et sted, med problemet er at du da tvinges til å inngå kompromisser. Du vil da begynne å inngå så mange kompromisser at det ikke lenger vil appellere til noen. Du kan sikkert flette sammen en brødrister og et kjøleskap hvis du vil, men typen produkt vil trolig ikke appellere til kunder, sa Cook i april.

Les om: