TIPS: Enkel ekstradisk for MacBook Pro

TIPS: Enkel ekstradisk for MacBook Pro

Endelig noe å bruke ExpressCard-plassen til.

Mange kvier seg for å gå til det skrittet å bytte den interne harddisken i en MacBook Pro dersom det kniper på plassen.

Men det finnes en enkel måte å øke kapasiteten på en MacBook Pro som ikke involverer det å måtte åpne opp selve maskinen.

Les også: Treg MacBook AIr-oppstart?

Etter at ExpressCard-standarden ble introdusert i 2003 som en fortsettelse av den utdaterte PC Card-standarden, begynte disse å dukke opp i Apples Pro-bærbare.

Per i dag har Apple sluttet å bygge disse inn i MacBook Pro-serien, med det hederlige unntaket av 17-tommersmodellen. Kortplassen har en rekke bruksområder i lyd- og filmverdenen, men sannsynligvis har kun en brøkdel av Apple-kundene benyttet seg av denne litt mystiske porten.

Så dersom du er i besittelse av en MacBook Pro som har en slik ExpressCard-slot, enten av typen ExpressCard/54 eller ExpressCard/34, finnes det nå en rekke SSD flashminnedisker som på en lettvint måte lar deg øke den lokale lagringsplassen.

Et eksempel på en slik Flashminne-basert disk er Verbatims SSD ExpressCard. Et slikt SSD-kort sklir rett inn i porten og skjules fullstendig inne i selve bærbarkabinettet. Endelig et bruksområde for ExpressCard-porten for folk flest.

SSD-er, som utmerker seg med lavt strømforbruk og fravær av mekaniske bevegelige deler, er fremdeles noe kostbare og yter ikke optimalt over ExpressCard-porten. De egner seg dermed ikke synderlig som systemdisker, men kan være ypperlige utvidelse for datalagring.

Verbatims SSD ExpressCard-serie kommer i størrelse 16, 32 og 64 GB. Dustin selger en 64GB-versjon for cirka 1800 kroner. Det finnes også en rekke andre produsenter.

Du kan lese mer om Verbatim SSD ExpressCard her .

Les om:

Komponenter