TIPS: Overvåk systemet fra Dock-en

TIPS: Overvåk systemet fra Dock-en

Se hvor mye ressurser programmene dine bruker til enhver tid.

Erfarne Mac-brukere kjenner kanskje allerede til Aktivitetsmonitor (Activity Monitor).

Dette kjekke verktøyet (som ligger i Programmer/Verktøy) kan fortelle deg hvilke programmer som kjører på Mac-en din, sammen med hvor mye prosessorkraft og minne de bruker.

Aktivitetsmonitor har imidlertid en mindre kjent, men minst like nyttig funksjon: Du kan få Dock-ikonet til å vise sanntidsgrafer som kartlegger hva som skjer på maskinen.

For å endre standardikonet på Aktivitetsmonitor må du først sørge for at verktøyet kjører. Kontroll-klikk eller høyreklikk på Aktivitetsmonitor-ikonet i Dock-en og velg Dock-symbol fra menyen. Du får nå opp fem alternativer: Vis CPU-bruk, CPU-historikk, nettverksbruk, diskaktivitet og hukommelsesbruk.

Etter at du har valgt et alternativ, vil du se et kontinuerlig oppdatert diagram i Dock-en som viser informasjonen du valgte. Hvis du avslutter og starter Aktivitetsmonitor på nytt, vil verktøyet fremdeles huske hvilket diagram du valgte sist.

Hvis du ønsker å overvåke systemet ditt hele tiden, kan du Kontroll-klikke på Dock-ikonet, trykke på Valg og til slutt Behold i Dock.

Les om:

Komponenter