TomTom for iPhone endelig i salg

TomTom for iPhone endelig i salg

Etter lang tids forsprang fra Navigon har nå TomTom endelig kommet på marked med gps-navigasjon for iPhone.

TomToms turn-by-turn gps-navigasjonsløsning for iPhone ble lansert med brask og bram på en Apple-konferanse på forsommeren, men siden har det vært stille. Konkurrenten Navigon (og andre) har kommet dem i forkjøpet - og har allerede rukket å komme med den første oppdateringen.

Nå er TomTom endelig klar med det endelige produktet.

LES OGSÅ: Fotoboksvarsler for Navigon

TomTom GPS for halve verden

TomToms løsning finnes for Norden, Vest-Europa, New Zealand, Australia og Nord-Amerika (USA & Canada). Prisen for den nordiske versjonen er 489 kroner, mens Vest-Europa selges for 699 kroner. Ingen åpningstilbud, dessverre.

Komplett løsning

For Navigons vedkommende måtte vi vente til det kom en oppdatering for å få fotoboksvarsling og POI-styring (Point-of-Interest). Dette er inkludet i TomToms applikasjon. Navigons RealityView virker det ikke som om nederlandske TomTom har en tilsvarende funksjon for, men etter egen erfaring er dette noe av det mindre hensiktsmessige, som det faktisk burde være mulighet for å slå av. Ellers virker programmene nå veldig like. Det gjenstår riktignok for oss å teste TomTom-løsningen, noe som vil bli gjort ganske snart.

Forskjeller?

Om vi skal dømme etter skjermbildene som TomTom har lagt ut, virker menyene mer omfangsrike enn hos Navigon, med mer detaljert styring rett fra hovedmenyen. Dette gjelder funksjoner som Navigon har dyttet bakover i hierarkiet for å fremme oversiktligheten under bruk.

LES OGSÅ:

TEST - Endelig bil-gps på iPhone

Holder med gps-antenne

TomTom ha også annonsert en egen bilholder med sugekopp for festing til frontruten. Løsningen skal inneholde en egen og bedre gps-mottaker. Ifølge en pressemelding fra TomTom blir denne løsningen tilgjengelig senere.

iTunes AppStore

TomTom Nordisk kan kjøpes over iTunes AppStore her. De andre versjonene finnes ved å gå på produsentnavnet i iTunes. Du kan lese mer om TomTom for iPhone her.