Tørk vekk virus på pc-en

Tørk vekk virus på pc-en

De antibakterielle serviettene Barriertech Technowipes skal gjøre det enkelt å holde elektronisk utstyr fritt for slemme mikrober.

Tastatur og mobiltelefoner er bakteriebomber. Undersøkelser viser at det er flere bakterier på et tastatur enn det er på et offentlig toalett. Det samme gjelder mobiltelefoner. Bakteriene som gjemmer seg i mobiltelefoner kan i verste fall føre til dødelige sykdommer som gule stafylokokker (MRSA) og hjernehinnebetennelse. På sykehus i Tyrkia skal det faktisk bli forbudt å bruke mobiltelefoner da de er hovedårsaken til spredning av MRSA-viruset.

LES OGSÅ:

Du kan bli syk av pc-en din

God elektro-hygiere er derfor svært viktig. En enkel måte å rengjøre duppeditter på er med antibakterielle servietter, for eksempel Barriertech Technowipes. Serviettene fjerner bakterier og virus på alt teknologisk utstyr som mobiltelefoner, tastatur og mus, touchskjermer og annet håndholdt elektronisk utstyr.

Varrotec, som er distributør for Barriertech Technowipes, har sendt oss noen produktprøver, og påstår i et medfølgende brev at alle bakterier, sopp og mugg vil bli drept øyeblikkelig med Barriertech Technowipes, i tillegg til at alle virus blir inaktivert. Produktet har en langstidsvirkning på minst én uke. Serviettene skal ikke være korroderende og er derfor skånsom mot alle typer overflater og utstyr. Obs; sjekk om utstyret du vil rengjøre tåler fukt.

En eske med Barriertech Technowipes inneholder ti servietter og koster rundt 190 kroner. Les mer hos distributøren Varrotec.

LES OGSÅ:

Tastaturet du kan ha i oppvaskmaskinen

Red. anm: Etter at denne saken ble publisert ønsker distributøren å trekke sine påstander tilbake, og modererer seg nå til "begrenser i høy grad faren for smitte", og at "mange virus" blir inaktivert. De vedgår at slik de først presenterte produktene var feilinformasjon.