Toshiba dobler flashkapasiteten

Toshiba dobler flashkapasiteten

Toshibas lanserer snart en 64-gigabytes flashmodul som vil doble lagringskapasiteten på mobile enheter.

Toshiba har annonsert en ny 64-gigabytes NAND flashlagringsmodul som ifølge selskapet skal være den modulen i verden med høyest kapasitet.

Den nye flashmodulen er 30 mikrometer tynn, er utstyrt med en egen kontroller og bygger på 16 brikker på 32 gigabyte hver. Den er produsert med Toshibas 32-nanometersprosess.

Tilgjengelig i januar

Lagringsmodulene er ment for bruk i ulike mobile enheter, og når Toshibas nye moduler kommer på markedet tidlig i 2010, vil det sannsynligvis ikke gå lang tid før nye mobile enheter med 64-gigabytes kapasitet.

Blant nye enheter som er blitt nevnt er 64-gigabytes Iphone og 128-gigabytes Ipod Touch. Toshiba er blant annet leverandør av flashmoduler til Apples Iphone 3GS, og rykter skal ha det til at fjerde generasjon av selskapets Iphone vil lanseres neste sommer.

Verken Apple eller Toshiba har kommentert dette, men ifølge amerikanske PC World er det logisk at det den neste Iphone-modellen vil være utstyrt med 64 gigabytes lagringskapasitet.

Den nye modulen er flaggskipet i Toshibas nye produktserie med seks integrerte NAND-baserte flashlagringsmoduler som støtter den seneste EMMCTM-standarden.

Les om: