Toshiba først ute med Blu-ray 3D

Toshiba først ute med Blu-ray 3D

Bærbar pc med støtte for Blu-ray 3D lanseres allerede i juli.

Toshiba blir den første pc-produsenten med en bærbar maskin med støtte for Blu-ray 3D, skriver selskapet på mandag.

Dynabook TX/98MBL slippes i Japan i juli og er basert på et 3D-system fra grafikkortprodusenten Nvidia, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Slik virker det

Nvidias "3D Vision"-system kombinerer et GeForce-grafikkort med et par aktive lukkerbriller og en sender som overfører signaler mellom brillene og programvaren.

De aktive brillene lukkes av og på 60 ganger i sekundet, synkronisert med bildet som vises på skjermen. Skjermen viser 120 bilder i sekundet, og bildene veksles mellom venstre og høyre øye ved at brillene separerer bildestrømmen og dirigerer riktig bilde til riktig øye. På denne måten skapes en illusjon av dybde i bildet.

19.000 kroner

Den bærbare pc-en har en 15,6 tommers skjerm og en Blu-ray-spiller som støtter 3D-filmer. Maskinen er bygget rundt en Intel Core i7-740QM prosessor, og GeForce-brikken er en GTS 365M, opplyser Toshiba.

Prisen ved lansering i Japan i juli vil ligge på sirka 250.000 Yen, eller litt under 19.000 norske kroner. Maskinen kommer for salg også utenfor Japan, men Toshiba sier ikke noe om når det vil skje.

Les om:

Komponenter