Toshiba utfordrer iPad med Folio

Toshiba utfordrer iPad med Folio

Lanserer nettbrett med Android 2.2 og Flash-støtte i oktober.

iPad-utfordrerne lanseres på løpende bånd. På IFA-messen i Berlin viste Toshiba frem sin nyeste tavle-pc, Folio, som lanseres i Norge om en måneds tid.

Folio 100 er utstyrt med en 10,1-tommers berøringsskjerm, sd-kortleser, HDMI-inngang og et 1.3 megapiksel webkamera for videosamtaler. Den støtter USB 2.0, Wi-Fi og Bluetooth.

En mobil bredbåndsmodell med 3G-støtte vil bli lansert senere i år, opplyser Toshiba i en pressemelding.

Tavle-pc-en kjører Android 2.2 og er fullt kompatibel med Adobe Flash Player 10.1. Selve enheten er 14 millimeter tykk og veier 760 ram. Innvendig har den en Nvidia TegraTM 2-prosessor og 16 gigabyte lagringsplass som kan utvides til 32 gigabyte med et SDHC-minnekort. Batterilevetiden skal være på opp til syv timer. Den kan kobles til et fjernsyn via HDMI-inngangen, slik at det er mulig å bruke den til å spille av hd-video på en hd-tv.

Kommer med Opera

Folio kommer med en rekke forhåndsinstallerte applikasjoner, blant annet en nettleser fra norske Opera. I tillegg har den en e-bokleser, en mobil kontorpakke, samt Fring, som gjør det mulig å kommunisere med venner og familie via det innebygde webkameraet.

Toshiba Folio 100 vil være tilgjengelig fra oktober 2010 og har en anbefalt utsalgspris på 3495 norske kroner.

Les om: