Toshiba utvikler raskere FeRAM

Toshiba utvikler raskere FeRAM

Øker båndbredden til 1,6 GB i sekundet.

Toshiba har utviklet en ny versjon av sin FeRAM (Ferroelectric RAM) minne som kan sende og motta data hele åtte ganger raskere enn en tidligere prototype.

FeRAM er en relativt ny type minne som kombinerer hastigheten på dram-brikker, som oftest brukes som systemminne i pc-er, og evnen til å holde på informasjonen når strømmen er avslått, altså på samme måte som vanlig flashminne.

FeRAM har vært under utvikling i mange år, men teknologien har ennå ikke blitt produsert i stort omfang.

Den nye brikken skal denne uken demonstreres under International Solid-State Circuits Conference (ISSCC) i San Francisco. Den har en kapasitet på 16 MB og skal være i stand til å levere en lese- og skrivehastighet 1,6 Gigabyte i sekunden.

Forrige gang Toshiba la frem detaljert informasjon om utviklingen av FeRAM var i 2006 da de demonstrerte en krets med kapasitet på 4MB og overføringshastighet på 200 Megabyte i sekundet.

Minnekretsen de skal vise frem denne uken er den siste i en rekke prototyper fra Toshiba og selskapet jobber mot en eventuell kommersialisering av teknologien.

Representanter fra Toshiba forteller til IDGs nyhetstjeneste at de foreløpig ikke har noen konkrete planer om å sette FeRAM masseproduksjon ettersom prisen fortsatt er en av de største hindringene for en kommersialisering.

Selv om lagringskapasiteten er beskjeden i forhold til ordinært flashminne, vil teknologiens lynraske overføringshastighet og muligheter til å holde på informasjon gjøre at FeRAM vil egne seg godt som bufferminne i halvledere.

Les om: