TouchID leser også andre kroppsdeler

TouchID leser også andre kroppsdeler

VIDEO: Nye iPhone 5s kan forstå dine tær, nese samt andre kroppsdeler.

Det var vel bare et spørsmål om tid?

Da Apple nylig lanserte den oppdaterte iPhone-toppmodellen 5s så var kanskje fingeravtrykk-sensoren den mest iøynefallende nyheten. Dem biometriske sensoren er innebygget i hjem-knappen, og kan skjelne mellom fem forskjellige fingre.

Og da ikke bare dine egne, men for eksempel også fra din bedre halvdel eller barna, så flere kan bruke telefonen for eksempel når man skal sende en melding mens man kjører bil. Fingeravtrykket kan erstatte PIN-koden for å låse opp telefonen slik at ikke uvedkommende får tilgang.

Men nå som telefonen har kommet på markedet så tok det ikke lang tid før de lykkelige nye eierene fant det for godt å teste ut den magiske funksjonen også på andre deler av både den menneskelige - men også animalske - anatomien. Og TouchID virker overraskende mange steder.

Sensoren leser tær - og det tenker man kanskje umiddelbart høres riktig ut. Fingre og tær er ikke så forskjellige, og begge har avtrykk med buer, kanter og rygger som er det som skal til for at teknologien virker.

Ikke bare mennesker har slike biologiske egenskaper - også dyr. Som man kan se av en video så kan sensoren også lese en kattepote!

Og så har noen testet det med nesen sin. Det virker det også. Til og med brystvorten aksepteres. Og du kan banne på at også andre, mer unevnelige kroppsdeler har blitt testet behørlig (se et eksempel nedenfor).

Velkommen til den vidunderlige nye verden!

Via 9to5Mac

Komponenter