Trådløs Android-synk

Trådløs Android-synk

Er du lei av å måtte koble Android-mobilen til pc-en med en kabel hver gang du skal synkronisere?

Hadde det ikke vært kjekt om du kunne bruke det trådløse nettverket hjemme eller på jobb til dette formålet? Med verktøyet Cheetah Sync kan du nettopp dette.

For å komme i gang med å bruke Cheetah Sync må du installere en applikasjon på din stasjonære eller bærbare pc. I skrivende stund er både Windows og Mac OS støttede plattformer. Det er foreløpig fortsatt usikkert om støtte for Linux kommer. Vi har testet løsningen på Windows 7.

Etter at du har installert tjenerprogrammet, må du naturligvis installere en klientapplikasjon på din Android-enhet. Hvilket program du installerer først har ingen betydning. Tjenerprogrammet kan lastes ned fra utviklerens nettside (se faktaboks) og er gratis. Det samme er mobilappen som kan lastes ned fra Android Market, men bruken er som vi skal se, ikke helt gratis.

Klar for synkronisering

Når du har begge programmene installert, er du klar for å synkronisere. Start appen på Android-enheten din og trykk på den noe forvirrende Tasks-knappen. Et trykk på denne knappen vil generere en liste over maskiner på det lokale nettverket som har Cheetah Sync installert. Resten er ganske så selvforklarende: finn maskinen din i listen og trykk på den. Dette vil sette i gang en prosess som knytter din maskin til din mobile enhet. Det er forresten mulig å synkronisere på flere maskiner. Dette kan ha noe for seg hvis du for eksempel ønsker å ha tilgang til de samme filene både på den bærbare og stasjonære.

Et viktig konsept i Cheetah Sync er synkroniseringsjobber eller bare jobber som det er forkortet til. Ved hjelp av jobber kan man til enhver tid holde en eller flere mapper synkronisert. Hvis du tar bilder med din smartmobil når du er på ferie, vil mappen med bilder synkroniseres automatisk neste gang du er hjemme og starter den mobile appen.

Vi har benyttet betegnelsen tjenerprogram om programmet man installerer på pc-en. Det er fordi man fra dette verktøyet har anledning til å gjøre endringer som direkte berører synkroniseringen. Det er for eksempel mulig å endre synkroniseringsport og kreve passord for synkroniseringen. Entusiaster vil sikkert også sette pris på loggfunksjonen som logger kommunikasjonen mellom den mobile enheten og maskinen.

Cheetah Sync

Pris: Gratis / ca. 15 kroner for ubegrenset antall jobber

Internett: jrstudio.com/CheetahSync

Med mindre du har tilgang til ubegrenset datatrafikk, gir lokale synkroniseringsløsninger som Cheetah Sync liten eller ingen mening. Da er det synkronisering i nettskyen som gjelder. Men hvis du derimot ikke har tilgang til dette, er Cheetah et ypperlig verktøy for å holde mobil og pc synkronisert.

Programmet er egentlig gratis, men hvis du ønsker tilgang til ubegrenset antall jobber, må du ut med nærmere 15 kroner. Betaling skjer for øvrig fra selve mobil appen og spretter opp automatisk.