Trådløs HD-gaming med iPad

Trådløs HD-gaming med iPad

iOS 5 åpner for nye, trådløse spillmuligheter med HDTV-en.

Med iOS 5 introduserer Apple et vell av ny funksjonalitet for iPhone og iPad. Blant nyhetene er muligheten for å speile skjermen til en iPad 2 trådløst over til en HDTV via en Apple TV-boks.

Og bare for å få det ut av verden like godt først som sist: Ja, du kan også speile en iPad 1 mot en HDTV, men det krever en kabel og en egen HDMI-adapter. Les mer om dette hos Apple her.

Krever Apple TV

Med AirPlay Mirroring (Like skjermer-modus på norsk) speiles skjermen til en iPad 2 over til en HDTV. Mellomleddet som kreves er en 2. generasjons Apple TV i samme WiFi-nett som iPad-en.

Du leste riktig - en AppleTV 2. Som ikke er til salgs i Norge. Men disse er heldigvis lette å få tak i, og rimelige er de også. Du kan kjøpe disse i en Apple Store eller hos Apple-forhandlere i utlandet.

De er ikke låst på noen måte, har en universell strømforsyning som gjør at du kan kjøpe en i USA (det kan hende du må bytte strømkabelen), og også videomodusen er universell takket være HDMI-utgangen (støtter NTSC og PAL).

Bruk iPad som ratt

Det AirPlay Mirroring i iOS 5 tillater er å ta video og også skjermbildet til spill fra iPad-en og enten speile den over til storskjermen (husk at en iPad har en skjermproporsjon på 4:3 i motsetning til en HDTV med 16:9, slik at det vil vises sorte bjelker på sidene), eller så kan spesielt tilpassede spill strømme signaler i HD 16:9 over til TV-en.

Et eksempel på sistnevnte er Firemints Real Racing 2 HD. Her vil selve iPad-en fungere som spillkontrolleren med sitt akselerometer og gyroskop, mens selve spillet vises på TV-en i fullskjerm. iPad-skjermen brukes til å vise et banekart samt telemetri som hastighet, rundetid, gir, og så videre.

Du kan kjøpe Real Racing 2 HD for iPad på iTunes App Store for 55 kroner her . Spillet har AirPlay Mirroring allerede aktivert, men du vil selvfølgelig trenge iOS 5 når dette blir tilgjengelig i høst på både iPad 2 og Apple TV.

Prøv iOS 5 allerede nå

Har du en iOS utviklerkonto og litt eventyrlyst kan du slå på dette allerede idag, men husk at det ikke er noen vei tilbake til iOS 4 om du skulle angre. Husk å registrere UDID for alle enheter før du oppdaterer disse med iOS 5-beta. Årsavgiften for iOS utvikler-medlemsskap er 99 dollar, cirka 550 norske kroner. Du kan lese mer om iOS 5 for utviklere her .

Se Engadgets test av funksjonen i videoen under. Du kan lese mer om AirPlay Mirroring og andre nyvinninger i iOS5 hos Apple her. Du kan lese mer om Firemint Real Racing 2 HD for iPad her .