Trådløs HDMI fra Asus

Trådløs HDMI fra Asus

Overfør HDMI-signalet via wlan.

Asus Wavi er en løsning som gir deg muligheten til å overføre skjermbilde fra pc-en til tv direkte via HDMI - dette i opptil 1080p-oppløsning.

I tillegg til avspilling av video vil man her kunne generelt bruke pc-en til applikasjoner og spill via tv-en. Sammen med bildesignalet overføres også usb - dette betyr at man kan koble usb-enheter til adapteren i stua som styrer pc-en på hjemmekontoret.

Asus oppgir rekkevidden til 25 meter, men dette vil være avhengig av flere faktorer - som blant annet bygningskonstruksjonen. Kommunikasjon mellom enhetene skjer på 5 GHz-båndet. Fordelen med dette kontra 2,4 GHz-båndet er at det normalt sett er mindre annen trafikk - fra trådløse nettverk, trådløse telefoner og andre teknologier som benytter 2,4 GHz-båndet. Ulempen med 5 GHz er at det lettere lar seg påvirke av bygningsmassen og får kortere rekkevidde.

Sett ut i fra bruk som medieavspilling virker ikke Wavi spesielt interessant. Om det er en løsning som også kan fungere til spill i praksis kan dette være en interessant løsning.

Asus oppgir veiledende pris på deres Wavi-sett til ca. 1 600 kroner inklusive mva.

LES OGSÅ:

TEST: WD TV Live Hub - Godbit til tv-benken

Les om: