Trådløs musikk og utskrift fra iPad

Trådløs musikk og utskrift fra iPad

Trådløst er stikkordet i betaversjonen av iPad-ens neste operativsystem, iOS 4.2.

I går slapp Apple den første betaversjonen av iOS 4.2 som etter planen skal lanseres i november. Utviklere med tilgang til programvaren har i løpet av natten rukket å avsløre en rekke av nyhetene, det aller meste dreier seg om iPad - og om trådløs overføring av blant annet musikk og utskrifter.

Lydløs-knapp

For det første har Apple bestemt seg for å bytte funksjonaliteten til låseknappen på høyre side av iPad-en. Knappen skrur av eller på rotasjonslåsen slik at skjermen holder seg i enten horisontal eller vertikal posisjon.

I betaversjonen av iOS 4.2 brukes knappen imidlertid til å skru av og på lyden, som det opprinnelig var meningen at den skulle gjøre. Rotasjonslåsen befinner seg nå i den mye multitasking-menyen, hvor det for øvrig også er kommet på plass en skyvekontroll for å justere lysstyrken, ifølge Macworld.com, som har prøvekjørt iOS 4.2.

Ellers har Notes-applikasjonen fått nye skrifttyper, Helvetica og Chalkboard. Game Center har kommet i en høyoppløselig iPad-versjon. Ifølge våre svenske Macworld-kolleger er også et svensk tastatur på plass, så da regner vi med at det samme gjelder tastatur med norske tegn. Kanskje et tegn på at iPad endelig kommer til Norge?

AirPlay

En av de virkelig store nye funksjonene i iOS 4.2 er støtte for AirPlay, en ny og forbedret versjon av AirTunes-funksjonen som finnes i skrivebordversjonen av iTunes-programmet.

Med AirPlay kan du streame media, musikk eller video, fra en iPad, iPhone eller iPod touch til en hvilken som helst AirPlay-kompatibel enhet, det vil si Airport Express-enheter, nye Apple TV samt høyttalere og mottakere som velger å benytte seg av Apples AirPlay-teknologi.

Trådløse utskrifter med AirPrint

En annen stor nyhet i iOS 4.2 er AirPrint, Apples nye løsning for trådløse utskrifter. Apple opplyser i en pressemelding at den nye funksjonen vil være kompatibel med samtlige HP ePrint-skrivere, deriblant HP Photosmart Officejet, Officejet Pro og LaserJet Pro.

- AirPrint er Apples nye kraftige skriverarkitektur som matcher enkelheten i iOS, ingen oppsett, ingen konfigurasjon, ingen skriverdrivere og ingen programvare å laste ned, sier Apples markedssjef Phil Schiller i pressemeldingen.

AirPrint krever den siste betaversjonen av Mac OS X 10.6.5, build 10H542 som ble sluppet for utviklere i går. Den ferdige versjonen av iOS 4.2 er ventet i løpet av november.

Les om: