Trådløs video på iPad i baksetet

Trådløs video på iPad i baksetet

Seagate redder den lange bilferien.

Harddisk-produsent Seagate lanserer nå en bærbar media-disk med egen WiFi-basestasjon.

GoFlex Satellite lar deg på en enkel måte strømme bilder, lyd og video til flere WiFi-tilkoblinger samtidig.

De lange, kjedsommelige feriebilreisene gjennom Tyskland er dermed reddet. Med en GoFlex Satellite i bilen (lading over sigarett-tennerkontakt er mulig) kan du strømme opptil tre forskjellige HD-filmer samtidig til iPod touch, iPhone, iPad eller Mac.

Eller forsåvidt en hvilken som helst kapabel smarttelefon med WiFi-aksessmuligheter. Men det er på en iOS at GoFlex Satellite virkelig går i bane: Med egen, gratis iOS-app kunne ikke tilkoblingen vært enklere.

Og det å laste over media fra en Mac er heller ingen stor sak. Med en lagringskapasitet på 500 gigabyte og plass til 300 HD-filmer bør man altså klare å komme seg gjennom Sentral-Europa uten store krangler i baksetet.

For bærbar bruk yter det innebygde, oppladbare batteriet fem timers levetid. Størrelsesmessig er det heller ikke noe å utsette - disken er kun marginalt større enn det man er vant med fra en tilsvarende ekstern harddisk uten WiFi-server.

Enheten tilkobles via medfølgende usb-kabel (USB 3.0 med tilbakefall til USB 2.0) - alternativt kan man kjøpe FireWire 800 eller eSATA-tilkoblingspunkter (selges separat).

Prisen er foreløpig ukjent - men produktet blir nok garantert en salgssuksess. Se promovideo nedenfor.

Via Seagate.

Les om: