Trådløst glukometer og oksymeter

Trådløst glukometer og oksymeter

CES: Nye helseapparater for iPhone lansert av iHealth.

Har du hørt om det kvantifiserte jeg-et?

Årets messe for forbruker-elektronikk (CES) i Las Vegas formelig rant over av sensorer og kroppsnære enheter - typisk i form av et armbåndsur - som lar deg registrere mange aspekter ved din fysiske tilstand.

Et marked som nærmer seg et metningspunkt er skritttelleren kombinert med kanskje en søvnmåler og/eller generell bevegelses-monitor. Nike og Fitbit har vært ledende i denne nisjen, men nå følger mange andre sportsutstyrsprodusenter etter - inkludert iHealth (se video nedenfor). Og vi venter fremdeles på Apples iWatch - hva nå enn den måtte være.

Tanken er at jo mer data du har om deg selv og din egen kropp, jo større bevissthet og fokus vil du ha på din almentilstand. En dedikert app for iPhone lar deg loggføre dataene og spore din egen utvikling over tid. Og av et sunt legeme følger en sunn sjel?

I den langt mer livsviktige enden av spekteret av helserelaterte elektroniske hjelpemidler finner vi produktene til iHealth. Vi skrev første gang om deres blodtrykkmåler med iPhone-kobling i 2011, og siden den gang har det kommet mer til: Trådløse kroppsvekter som også analyserer kroppssammensetningen, for å nevne noe.

Nå lanserer iHealth to nye personlige helse-produkter i produkt-sortimentet: Et oksymeter og et glukometer. Begge trådløse, og med tilhørende iPhone-app.

Wireless Smart Gluco-Monitoring System

Et glukometer er et uunnværlig hjelpemiddel for diabetikere, og som hjelper med å måle blodsukkeret. iHealths nye trådløse glukometer gir resultater i løpet av frem sekunder, og sender disse direkte til din iPhone. Systemet benytter egne målestrimler som registreres med en QR-kode. Appen holder styr på holdbarhet og telling av antall.

Du kan lese mer om glukometeret her .

iHealth Pulse Oximeter

Et oksymeter er et apparat laget for å måle mengden eller metningen med oksygen i et annet medium - som for eksempel sjøvann. Vi nevner at dette i sin tid ble oppfunnet av nordmannen og havforskeren Johan Ernst Føyn .

iHealths produkt, derimot, er beregnet for å måle mengden med surstoff i ditt eget blod. Og selv om du kanskje ikke har hørt begrepet oksymeter før, har du sikkert sett et slikt på film: En sengeliggende pasient på et sykehus har gjerne en liten klemme på fingeren - et oksymeter.

Metningen av oksygen i blodet måles, uttrykt gjennom SpO2. Målingen skjer ved bruk av lys, og representeret intet fysisk inngrep I tillegg måles pulsen. Også oksymeteret knyttes trådløst mot en iPhone via Bluetooth opp mot en gratis app.

Seriøse idrettsutøvere vil ha også ha nytte av et slikt, i tillegg til personer som sliter med hjerteproblemer, pustebesvær eller andre tilstander der O2-nivået i blodet skal følges kritisk.

Du kan lese mer om oksymeteret her .

Pris

Til slutt nevner vi at begge produkter er til salgs direkte fra iHealth via denne lenken. Prisen for glukometer-systemet er 70 euro, mens oksymeteret koster 80 euro. Europeisk moms trekkes fra, frakt tilleggs og norske avgifter tilsvarende til slutt.

Denne artikkelen utgjør ingen garanti for anvendelighet eller nøyaktighet for noen av de omtalte produktene - all bruk på eget ansvar. Kontakt lege for å forvisse deg om egnethet og forsvarlig bruk.

Via iHealth