Treg Office for Mac blir raskere

Treg Office for Mac blir raskere

Problemet med treg oppstart av Office 2008 for Mac skal nå være løst.

Microsoft hevder at problemet med treg oppstart av programmene i den nye Office 2008-pakken for Mac er fikset.

Mac-brukere har klaget over at oppstarten av programmene i Office 2008 for Mac-pakken tar altfor lang tid. Microsoft lover raskere oppstart for dem som laster ned den første større oppdateringen av programpakken.

Oppdateringen til versjon 12.0.1 er nå lagt ut for nedlasting og skal fungere også for dem som har valgt den norske versjonen av Microsoft Office for Mac 2008.

2008-versjonen av Office for Mac ble lansert 15. januar. Foregående versjon var fra 2004.

Treg PowerPoint

Det er særlig PowerPoint som har vist seg å være plaget av langsom oppstart. Alle applikasjonene i pakken, og særlig PowerPoint, vil starte opp raskere etter oppdateringen til 12.0.1-versjonen, hevder Microsoft overfor amerikanske Computerworld.

LES OGSÅ: Norsk Office 2008 for Mac i salg

Oppdateringen retter også opp noen sikkerhetsfeil knyttet til Excel og mindre feil i de andre programmene, Word, PowerPoint og Entourage, som er Mac-versjonens variant av Outlook.

24 rettelser

I alt ramser Microsoft opp 24 hovedpunkter i sin presentasjon av oppdateringen og hevder at både ytelsen, stabiliteten og sikkerheten nå er blitt forbedret.

LES OGSÅ: Ny og bedre Office for Mac

12.0.1-oppdateringen retter blant annet en sikkerhetsfeil som gikk ut på at en lokal bruker uten administrasjonsrettigheter kunne få adgang til Office 2008-programfilene.

I tillegg har Microsoft rettet opp noen feil knyttet til synkronisering mellom kontakt- og kalenderdata i Entourage og andre applikasjoner, og mellom Entourage og Exchange-servere.

Office 2008-brukere kan oppdatere til 12.0.1 ved hjelp av den innebygde oppdateringsfunksjonen i Office for Mac eller ved å laste ned oppdateringen her .

Les om: