Trend Micro ber Apple skjerpe seg

Trend Micro ber Apple skjerpe seg

Antivirusselskapet er lei av at Apple hevder Mac-er ikke kan få virus. - Vær ærlig, sier Trend.

Til tross for at Mac-brukere stort sett har vært skånet for virus og lignende, er ikke Mac-maskinene nødvendigvis noe mindre utsatt for sikkerhetstrusler enn andre pc-er.

Apple hevder i sin markedsføring at Mac-er ikke utsatt for virus. Nå har imidlertid antivirusselskapet Trend Micro fått markedsføringen opp i halsen og langer ut mot selskapet som de mener skyver virusfaren under teppet.

Vi har bedt Apple om en kommentar, men selskapet ønsker ikke å uttale seg om saken.

LES OGSÅ:

Mac-hacker: - Mac tryggere enn Windows

- Falsk trygghetsfølelse

Trend Micro mener at Apple «luller Mac-brukere inn i en falsk trygghetsfølelse». Muligheten til å ta velinformerte beslutninger med hensyn til å åpne vedlegg, laste ned og installere ny programvare samt besøke tvilsomme nettsider, blir åpenbart sterkt begrenset av måten Apple kommuniserer til kundene sine på, mener Trend Micro.

- Det er beviselig en falsk påstand å hevde at skadelig kode og virus ikke kan ramme en plattform fra Apple, hevder Rik Ferguson, sikkerhetsekspert hos Trend Micro, i en pressemelding.

Stadig flere angrep

I januar spredde det seg en piratkopi av Apple-programmet iWork på nettet. Den inneholdt en trojaner som gjorde at de smittede systemene inngikk i et stort botnett.

I tillegg har flere applikasjoner på Mac OS-plattformen den siste tiden vært hardt utsatt, for eksempel Adobe Flash, Acrobat og Microsoft Office.

Senest i forrige uke da Microsoft hadde sin «Patch Tuesday», manglet viktige oppdateringer til Microsoft Office PowerPoint for Mac - oppdateringer som skulle tette alvorlige sikkerhetshull i PowerPoint. Dette kan føre til installasjon av skadelig kode som blant annet sender en liste over datamaskinens innholdt til en bestemt ip-adresse.

LES OGSÅ:

Alvorlig sikkerhetshull i Java for Mac

- Alt handler om penger, og det faktum at Mac-brukere i stor grad er uforberedt og at datamaskinene i stor grad er ubeskyttet, øker bare tiltrekningskraften, fortsetter Rik.

Rik mener Apple burde være mer ærlig overfor kundene angående trusselbildet og gi dem råd om hvordan de kan beskytte sine investeringer, identiteter og ressurser.

- Apple har ingen kommentar til dette, sier nordisk PR-sjef for Apple, Petter Ahrnstedt til Macworld.no

Komponenter