Trenings-revolusjonen fortsetter

Trenings-revolusjonen fortsetter

Bluetooth 4 i kroppsnære enheter fra Nike og Fitbit.

Neste it-revolusjon vil du kjenne på kroppen - bokstavelig.

Mange spår at wearable computing blir den neste store trenden i data-verdenen. Dette er såkalte kropssnære enheter med sensorer som snakker trådløst med omverdenen via for eksempel din iPhone.

Og mens vi venter på at Apple ifølge ryktene skal lansere iWatch (og vi ser at alle fra Samsung til Nissan prøver seg på liknende), så skjer det spennende ting på fitness-fronten.

Nike, et selskap kjent for de fleste og der Apple-sjef Tim Cook faktisk sitter i styret, kom for en stund tilbake med et lite armbånd kalt FuelBand. Som et masseprodukt var dette for mange innfallsporten til det såkalte kvantifiserte jeg-et, det vil si det at vi lar sensorer overvåke og til en viss grad styre vår adferd.

I Nikes tilfelle kunne armbåndet fungere som en erstatning for et ur, men hovedintensjonen er å måle bevegelse for å spore ditt aktivitetsnivå. Man ville bort fra kostbare og kompliserte pulsklokker og dess like og heller ha en universal-enhet for kroppslig aktivitet - litt som en skritt-teller, men med et sosialt aspekt og en digital app-portal.

Nikes opprinnelige FuelBand kommer til kort blant annet hva angår tilknytning. Riktignok kommuniserte det trådløst via Bluetooth - men benyttet eldre standarder som krevde sitt av batteriet.

Nike+ FuelBand SE

Nå lanseres oppfølgeren til FuelBand, kalt FuelBand SE. Klassisk sort videreføres som farge i tillegg til tre nye farger med rosa, gul og rød. Vanntettheten er vesentlig forbedret, og det samme kan sies for algoritmen som omregner aktivitet i akselerometeret til NikeFuel.

Men den mest interessant forbedringen er introduksjonen av Bluetooth 4, også kalt Bluetooth LE (Low Energy). Denne nye standarden, som støttes fra og med iPhone 4S, bruker markant mindre energi i overførselen. Dermed kan armbåndet kommunisere ved behov via en iPhone uten at dette gir nevneverdige batteri-konsekvenser.

Kommer i salg i begynnelsen av november i USA og en rekke andre land (i første omgang ikke Norge) for 150 dollar. Se flere detaljer hos Nike her . Se promo-video nedenfor.

Via Hypebeast

FitBit Force

FitBit, på sin side, er også ute med nyheter. FitBit har liknende armbånd som Nike, og den nyeste versjonen har nå innebygget støtte for samtale-varsling fra en iPhone (endelig funksjonalitet ikke implementert ennå, riktignok). FitBit har ikke det samme nettverket rundt produktet som Nike har, men er med 130 dollar til gjengjeld rimeligere og tilgjengelig i to farger allerede i dag (i USA).

Også FitBit Force bruker Bluetooth 4, og armbåndet skal ha 7-10 dagers batterilevetid.

Via 9to5Mac

Adidas

Til slutt nevner vi at den tyske sportstøyprodusenten Adidas også nettopp har lansert et liknende produkt. Riktignok snakker vi her mer om et typisk treningsur, men pulsmåling er innebygget uten behov for belte. I så måte er det nok en større konkurrent til Nikes GPS-treningsur (utviklet i samarbeid med TomTom), men også her ser vi Bluetooth (antakelig v4) spille en viktig rolle.

Via SlashGear

Les om:

Komponenter