Treningsnyhet fra Nike

Treningsnyhet fra Nike

Få kred for all fysisk aktivitet med Nike+ FuelBand.

Berre gjer da, heter det i NRKs treningsprogram på TV. Nike vil gjera nettopp da enda enklere.

Nike

Nike er fra før av godt representert på Apple-fronten, med integrasjon av treningsmålere i både iPod nano og iPhone samt med egne apper til sistnevnte som også lar deg registrere GPS-data for utendørs treningsøkter.

I tillegg produseres det NIke+-sensorer som kan festes i - eller til - skoen, og som dermed kan gi deg metrikk på løping også innendørs. Nike+ Sportband er et liknende produkt som kommuniserer med fotsensoren uten bruk av en iPod, og Nike har også utviklet dette produktet videre til en fullblods GPS-klokke med berøringsfølsom skjerm.

Nike+ FuelBand

Nike gjør fysisk aktivitet i hverdagen enklere for deg når de nå lanserer sensor-armbåndet Nike+ FuelBand. Båndet registrerer (nesten) all form for fysisk aktivitet, og gir deg full kreditt for det.

Det betyr at du ikke nødvendigvis må slite på en tredemølle eller en spinningsykkel - selv den daglige gåturen til jobben vil telle. Og psykologiske studier viser at det å kunne måle og lese av statistiske data for bevegelsesaktiviteter er en motiverende faktor i seg selv.

Usb og Bluetooth

Båndet er en form for kombinert klokke og pedometer, og benytter seg av et tre-aksialt akselerometer som registrerer bevegelse. I selve armbåndet er det integrert en usb-kontakt, som du kan bruke til å laste opp dataene mot Nike+-nettsiden. En egen liten hjelper-applikasjon på Mac-en styrer det. Fra Nike+-nettsiden kan historikk, distanse, kaloriforbruk og annet leses av.

I tillegg er det innebygget støtte for trådløs Bluetooth-kommunikasjon med en iPhone, og en følge-app vil bli tilgjengelig gratis fra iTunes App Store. Fra appen kan du lese av statistikk fortløpende, og også dele treningsdata med venner og kjente via Facebook og Twitter - litt skryt er lov.

Nike Fuel

Ett hvitt LED-rasterdisplay i armbåndet viser tiden, forbrente kalorier og antall skritt - samt den nye måleenheten Nike Fuel. Nike Fuel er form for standardisert måleenhet som skal gjøre fysisk aktivitet sammenliknbar for ulike ferdighetsnivåer. En metrikk som forbrente kalorier har en tendens til å favorisere enkelte kroppstyper. Nike håper at det på denne måten blir lettere og morsommere å konkurrere mot (og med) andre.

En serie med 20 farge-LED-er på lnje gir status-feedback på dagens progresjon mot mål man setter seg, og fargene går fra rødt via oransje til grønt. På denne måten kan man enkelt se hvordan man ligger an så langt, og også bli motivert til å komme igang dersom man ligger etter. Ved midnatt nullstilles timeren. En bryter på båndet aktiverer LED-lampene.

Pris og tilgjengelighet

Nike+ FuelBand er primært laget av gummi, kommer i flere farger (inkludert sort) og er tilgjengelig i Europa fra mai måned dette året. Pris er ikke kjent enda, men ordinær utslagspris i USA er på 150 dollar - så en pris i området rundt 1500 norske kroner må man regne med. Vi håper Nike klarer å holde tidsfristen, for i USA ble forhåndssalget revet vekk på kort tid, og Nike+ FuelBand selges nå på eBay for opp mot 6000 kroner stykket!

Du vil trenge en Mac med OS X 10.4 eller senere. iOS-appen er frivillig. Du kan lese mer om Nike+ FuelBand her . Se også noen promovideoer nedenfor.

Via Nike.

Les om:

Komponenter