Trickle, en annerledes Twitter-app

Trickle, en annerledes Twitter-app

Minimalistisk Twitter-klient perfekt for en iPad eller iPhone på skrivebordet.

Å holde seg oppdatert på Twitter med en iPhone eller iPad er en enkel sak.

På App Store finnes uendelig mange gratis- og betalapper som lar deg følge nyhetsstrømmen, skrive meldinger, sjekke brukerprofiler, søke, opprette lister og så videre. Hvilken klient som gir den mest komplette Twitter-opplevelsen, er nok en smakssak, men Twitter, Twitterriffic og TweetDeck er blant de mest populære.

Av og til kan det imidlertid hende at man ikke ønsker eller har anledning til å bruke Twitter for alt det er verdt. Det er her appen Trickle kommer inn. Trickle beskrives som en passiv Twitter-klient - den er svært minimalistisk og har nesten ingen funksjoner.

Trickle gjør ikke annet enn å vise deg en og en melding av gangen - stor hvit tekst på svart bakgrunn. Det finnes noen få funksjoner; du kan "re-Tweete" eller merke en melding som favoritt, og du kan også sveipe tilbake for å lese eldre meldinger manuelt om du ønsker det. Du kan også benytte deg av søkeord. Det er stort sett det.

Trickle er kanskje ikke den ideelle løsningen om du følger mange mennesker, men er perfekt om du har en godt organisert brukerliste, eller om du vil holde deg oppdatert på et spesielt emne til et bestemt tidspunkt.

Appen er ypperlig å bruke i kombinasjon med en iPhone eller iPad i dokkingstasjon, for eksempel om du sitter og jobber på pc-en, men samtidig ønsker å følge med på det siste fra Twitter og ikke har anledning til å multitaske på datamaskinen.

Appen sluker en del strøm, så om du ikke har en dokkingstasjon kan det være lønne seg å ha en ladekabel i nærheten. Den koster 6 kroner på App Store. Krever iOS 3.0 eller senere. Les mer her. Se demovideo under.