Trippel grafikk i nytt spillbeist

Trippel grafikk i nytt spillbeist

Asus kommende spillbeist vil kunne leveres med tre grafikkort og to strømforsyninger.

Til tross for økende bærbarsalg, og tilsvarende fall i salg av stasjonære, velger menge pc-produsenter fortsatt å utvikle stasjonære pc-er. Den kraftigste utviklingen skjer på spillfronten.

Både gigantene Dell og HP selge allerede spillmaskiner i flere prisklasser, og for kort tid siden meldte Acer at også de snart vil lansere en spillstasjonær av det særdeles heftige slaget. Denne gangen er det Asus som er frempå, med lanseringen av en ny spillmaskin.

Deres kommende beist, kalt Asus Ares CG6155, ser ut til å bli kraftig nok for selv de mest kravstore spillentusiastene. I det svært så forseggjorte kabinettet, komplett med både lysdioder og neon, skjuler det seg innmat av det ekstreme slaget.

Hovedkortet er utstyrt med Nvidias nForce 790i Ultra-brikkesett med støtte for SLI, en Intel Core2 Extreme QX9650 som kan klokkes opp til hele 4GHz, opp til åtte gigabyte DDR3-minne og fire terabyte med harddiskplass. Eventuelle kunder kan velge å utnytte SLI-støtten til å få montert inn hele tre Geforce GTX280-grafikkort, Nvidias splitter nye toppmodell.

Det trengs en solid dose strøm for å drive en maskin med såpass heftige spesifikasjoner. Derfor har Asus valgt å utstyre Ares med ikke ett, men to strømforsyninger på 1 000 Watt. Totalt gir det 2 000 Watt tilgjengelig, noe som nok vil gjøre det mulig å dytte inn enda flere ekstremkomponenter om du skulle føle for det.

For å holde det hele både kjølig og stillegående har Asus valgt å utstyre maskinen med et komplett vannkjølingssystem.

Selvfølgeligheter som to nettverkskort og Blu-ray-spiller er også med.

Nøyaktig når maskinen vil komme i salg vet vi enn så lenge ikke, ei heller om den blir å finne i butikkene her til lands - men det er lov å håpe. Asus nevner heller ikke noe rundt prisen på monsteret, men vi tør gjette at dette blir dyrt, meget dyrt.

Les mer om Asus Ares hos Asus.