Tror Apple kupper Nokia

Tror Apple kupper Nokia

Generator Research mener Apples Iphone er kapabel til å ta over smarttelefonmarkedet.

Iphone kan skvise Nokias solide feste på smarttelefonfronten, tror Generator Research. Det melder Cellular-news.com.

- Våre analyser er at Iphone og App Store konstituerer en vertikal plattform for leveranser av avanserte mobile tjenester som vil bli utviklet på en lignende måte som hvordan Apple utviklet sin digitale musikkplattform, som inkluderer Ipod og musikkbutikken Itunes, sier Andrew Sheehy, forskningsdirektør i Generator Research.

- De som ikke henger med omskriver nå mobilindustriens regelbok for hvordan mobile tjenester skal leveres, og den nye førsteregelen er at du trenger en fullt integrert tjenesteleveranseplattforum som har et rikt API åpent for tredjeparts utviklere og med gunstige kommersielle vilkår. Akkurat nå har Apple den beste plattformen og de beste fremtidsutsiktene.

Kan satse

Han sier Apple har ressursene, konkurranseviljen og motivasjonen til å investere i et økonomisk klima der andre aktører kutter og forholder seg rolig.

Resultatet kan ifølge Generator Research bli at Nokias førsteplass med 40 prosentmarkedsandel i dag senkes til 20 prosent innen 2013.

- Vil satse

Sheehy tror Apple vil bruke sin finansielle styrke og inntekt til å kjøre på. Resultatet kan bli så mange som 77 millioner Iphones sendt ut i kalenderåret 2013.

- Innen den tid vil Iphone bestå av en rekke forskjellige modeller, hver adressert til forskjellige markedssegmenter, og App Store vil ha utviklet seg til punktet der tredjeparts utviklere har tilgang til nettverksting som gjør at de kan skrive programmer som kan skrive meldinger og opprette samtaler mellom forskjellige Iphones, sier Sheehy.

Komponenter