Trygt om dagen, moro om kvelden

Trygt om dagen, moro om kvelden

Fujitsus nyeste nettbrett skal være sikkert å bruke på jobben om dagen og moro å bruke hjemme om kvelden.

Stylistic M532 er navnet på nettbrettet som Fujitsu lanserte på åpningsdagen av mobilmessen i Barcelona, Mobile World Congress.

Fujitsu hevder at dette er det perfekte mobile verktøyet for profesjonelle som ønsker å kombinere jobb og fritid.

Fujitsu har i mange år vært en trofast produsent av tavle-pc-er til diverse nisjer i næringsliv og offentlig forvaltning, inkludert helsevesenet. Ikke minst sikkerhet har stått i fokus blant Fujitsus tradisjonelle kunder.

«Bring your own device»

Nå tilpasser selskapet seg den nye trenden der profesjonelle vil ha et trygt og sikkert nettbrett på jobben, men som samtidig ønsker å kunne ta med seg nettbrettet hjem etter jobb og bruke det til multimedia og underholdning.

Denne såkalte «Bring your own device»-trenden skaper atskillig hodebry for de sikkerhetsansvarlige i bedriftene, men Fujitsu går så langt som til å hevde at Stylistic M532 er det første nettbrettet som faktisk leverer det beste til begge verdener.

– Når du som profesjonell bruker skal velge et nettbrett, trenger du ikke lenger å inngå kompromisser eller ha separate enheter for jobb og fritidsbruk, sier produktansvarlig Remy Skogstrand hos Fujitsu Norge.

– I løpet av arbeidsdagen er Stylistic M532 en sikker, veldig mobil enhet som utvider bedriftsnettverket til der du er til enhver tid. Og på kveldstid er det det perfekte multimedia-underholdningsbrettet, hevder han.

Stylistic M532 har tilstrekkelig sikkerhetsnivå slik at bedriftsnettverk er beskyttet fra datalekkasjer til uautoriserte enheter, ifølge Fujitsu.

«Gorilla Glass»

Nettbrettet har en solid skjerm basert på det som Fujitsu kaller «Gorilla Glass», og datakraften omfatter blant annet en rask firekjerners prosessor.

Stylistic M532 kommer ferdiginstallert med en rekke apper til bruk i jobben, inkludert Office Document Viewer.

I tillegg er alle bedriftskontakter tilgjengelig takket være full synkronisering med Microsoft Exchange-basert e-post og global adresseliste.

Nettbrettet har dessuten innebygd støtte for Citrix, VMware og Microsoft Virtual Desktop-miljø, ifølge pressemeldingen.

Det nye nettbrettet er basert på Android 4.0-operativsystemet og veier rundt 560 gram. Det kommer med innebygd 3G/UMTS-tilobling, enkel navigasjon via innebygd gps, multitouch-skjerm og webkamera både foran og bak.

Europa-prisen er fastsatt til 549 euro, vel 4100 kroner, men hva den endelige prisen blir i Norge, er ikke kjent ennå. Nettbrettet er leveringsklart i midten av juni.

Les om: