Tungvekter fra Noctua

Tungvekter fra Noctua

Prosessorkjøleren NH-D14 er en heftig, ny toppmodell fra Noctua.

Den nye toppmodellen fra Østerikske Noctua, NH-D14, er et monster av en prosessorkjøler. Ikke bare skal den kjøle svært godt, den er også stor og tung som få andre. Noctua oppgir vekten med begge viftene montert til hele 1 240 gram, altså godt over en kilo.

Noctua NH-D14 er beregnet på pc-byggere som er ute etter en svært stillegående, men fortsatt effektiv prosessorkjøler. Kjøleren leveres med to store vifter som skal sikre god luftflyt, i form av en 140 millimeter NF-P14-vifte og en noe mindre 120 millimeter NF-P12-vifte. Den største av viftene sitter midt inne i kjøleren, mens NF-P12-viften er plassert på den ene siden. Kjøleren er ellers utstyrt med seks varmerør som skal transportere varmen bort fra basen på kjøleren.

De to NF-P-viftene er utstyrt med vortex-control notches, som er små spor i viftebladene. Disse sporene skal gi både bedre luftflyt og lavere støynivå. Ifølge spesifikasjonene skal høyeste støynivå for viftene ligge på 19,8 dB. Viftene har variabel hastighet fra 900 til 1 300 o/min.

Noctua levere kjøleren sammen med NH-H1 kjølepasta og monteringsbrakett for de fleste aktuelle prosessorer. NH-D14 er kompatibel med sokkel 1366, 1156, 775, AM2, AM2+ og AM3. Kjøleren er ventet klar for salg i løpet av november. Prisen ser ut til å lande på like rundt 700 kroner.

Les mer om Noctua NH-14D her.

Les om: