Tynt og stort

Tynt og stort

Super Talent lanserer stor og rekordtynn flashdisk.

Det er mye snakk om flashdisker om dagen, til tross for både stive priser og lav lagringskapasitet. Super Talent ønsker å gjøre noe med sistnevnte.

Selskapets nye flashdisk byr på 256 gigabyte lagringsplass, og det i 2,5-tommers formfaktor. Til alt overmål hevdes disken å være den tynneste flashdisken med såpass stor lagringsplass til nå. Faktisk måler den bare knappe 12,5 millimeter i høyden, noe selskapet hevder er 40 prosent mindre enn andre flashdisker med samme kapasitet.

Den 256 gigabyte store flashdisken kan skilte med skrive og lesehastigheter på henholdsvis 50 og 65 megabyte per sekund. Akkurat det er ikke mye å skryte av, med tanke på at flere av konkurrentene leverer flashdisker med omtrent dobbel hastighet, om enn med atskillig mindre lagringsplass.

Ifølge DailyTech vil Super Talents nye flashdisk, med det klingende navnet FSD56GC25H, koste like under 6 000 amerikanske dollar, eller rundt 35 000 om den kommer i salg her til lands. Til sammenligning kan du få en vanlig platebasert 250-gigabyte harddisk i samme formfaktor for like over 600 kroner.

Les mer hos Super Talent

Les om: