Tyskland blokkerer Skype

Tyskland blokkerer Skype

Tysk teleselskap slår hardt ned på de som prøver å kjøre Skype på iPhone.

Det tyske teleselskapet Deutsche Telekom sperrer nettet sitt for Skype og annen VoIP-trafikk (tale over trafikk). Kunder som forsøker å komme rundt forbudet vil få stengt abonnementet sitt, melder Wall Street Journal.

Deutsche Telekom har monopol på salg av iPhone i Tyskland. En talsmann for selskapet sier til tyske medier at selskapet har blokkert VoIP-trafikk i over to år.

- Årsaken er at den høye trafikken som internettsamtaler gir kan virke forstyrrende for andre kunder. Dessuten får vi skylden hvis Skype-programmet ikke fungerer som det skal, sier talsmannen ifølge Information Week.

LES OGSÅ:

Test - Umoden Skype til iPhone?

Følger flere etter?

Med Skype er det mulig å ringe gratis til andre Skype-brukere over trådløst nettverk (WiFi). Det er også mulig å ringe til vanlig fast- og mobiltelefon, men da til en lavere minuttpris enn dersom man hadde ringt på vanligmåten.

I Norge kan ikke Skype-klienten kan brukes med 3G-nettverket, den fungerer kun over trådløst nettverk. Det tyske forbudet omfatter også bruk av Skype over trådløst nettverk.

Det er helt klart penger å tape på at folk bruker ip-telefoni i stedet for vanlig mobil. Men foreløpig er Deutsche Telekom alene om forbudet, både i Tyskland og ellers i verden. I Norge sitter iPhone-kunder trygt.

- Vi gjør ingen spesielle tilpasninger i vårt iPhone-tilbud til kundene våre basert på dette, sier Atle Lessum i Telenor til Macworld.

LES OGSÅ:

iPhone i e-boktrøbbel

- Fungerer fint

Skype på iPhone ble lansert tidligere denne uken. På bare to dager har klienten blitt lastet ned over én million ganger fra App Store. Skypes advokat Robert Miller reagerer kraftig på det tyske forbudet.

- De later som om årsaken er av teknisk karakter, men dette er grunnløst. Skype virker helt fint på iPhone, noe hundretusener av mennesker kan bekrefte. Dette er en skam, skriver Miller i et blogginlegg.