Ubuntu One kommer til Mac

Ubuntu One kommer til Mac

Canonical slipper lagringstjenesten Ubuntu One for OS X.

Ubuntu One er navnet på Canonicals skytjeneste som lar deg lagre opptil fem gigabyte data gratis.

Informasjonen kan være alt fra vanlige filer til synkronisering av notater og nettleserinnstillinger.

Ubuntu One benyttes hovedsaklig for å synkronisere informasjon mellom ulike Ubuntu-installasjoner, men nå kommer også støtte for Mac OS X.

Installasjon

Den første betaen av Ubuntu One for Mac OS X finnes ute for nedlasting og installeres på vanlig Apple-vis gjennom å dra ikonet til applikasjonsboksen.

Når applikasjonen startes opp, blir du bedt om å skrive inn det lokale administratorpassordet og dine innloggingsopplysninger for Ubuntu One. Skulle du ikke ha en innloggings-ID, er det en smal sak å lage en.

Når applikasjonen er startet, kan du velge hvilke mapper du vil synkronisere. Vanskeligere enn det er det ikke, ifølge våre kolleger i svenske Techworld.

Canonical påpeker at applikasjonen fortsatt befinner seg på betastadiet og at det derfor kan finnes feil. Selskapet ser gjerne også at du sender inn rapporter om du skulle oppdage slike feil.

Ikke for den vanlige Mac-bruker?

Ubuntu One ser for øvrig ikke ut til å være noe direkte alternativ til eksempelvis Dropbox for Mac-brukere flest.

Blant annet mangler Mountain Lion-notifikasjoner for synkronisering, dra-og-slipp-opplasting og fullstendig Finder-integrasjon - i hvert fall enn så lenge.

Hvis du er Mac-bruker som også kjører Ubuntu på en eller flere maskiner, er det imidlertid antagelig verdt å ta en titt.

Mer informasjon og lenker til programvaren finner du hos Canonical.

Via Techworld.se.