Ukens app: Panorama-moro fra Microsoft

Ukens app: Panorama-moro fra Microsoft

Nå er det apps som gjelder, enten du bruker Mac, iPhone eller iPad. Her er vår favoritt i uka som har gått.

Det kan være vanskelig å finne frem i mylderet av applikasjoner for Apple-produktene dine.

Med flere hundre tusen programmer på App Store sier det seg selv at det er umulig å få med seg alt. Hver uke prøver vi å finne de beste applikasjonene - for både iPhone, iPad og Mac.

Her er vår favoritt i uka som har gått.

PS: Har du tips til en app du mener alle bør kjenne til, må du gjerne legge igjen en kommentar nederst i artikkelen eller sende oss en e-post.

Du kan også kontakte oss på Facebook eller Twitter.

Photosynth

Microsoft pøser på med apps til iOS-plattformen. I 2008 lanserte Microsoft en innovativ fototjeneste for å lage 360-graders panoramabilder kalt Photosynth. Nylig slapp selskapet en egen Photosynth-app for iPhone, som lar deg enkelt ta og dele panoramabilder med familie og venner.

Microsoft har foreløpig ikke kommet med noen versjon for sitt eget Windows Phone-operativsystem, noe som selvfølgelig har vakt oppsikt. Med den store brukermassen som iPhone har, er det imidlertid ikke vanskelig å forstå hvorfor de prioriterer Apples plattform.

Kult og enkelt

Og iPhone-brukerne har absolutt noe å glede seg over. Photosynth-appen er imponerende bra - utrolig enkel å bruke og best av alt helt gratis!

Du syr sammen enkeltbilder i sanntid ved å flytte på telefonen i ulike vinkler og områder (opp, ned, venstre og høyre - i 360 grader). Du trykker så fingeren på skjermen for å knipse en spesifikk synsvinkel. Ved hjelp av iPhonens gyroskop kan den posisjonere utsnittene.

Når du er ferdig å knipse, sys bildene sammen til et ordentlig panoramabilde. Deretter kan du se hele bildet via appens innebygde viser eller laste bildet opp til Photosynth.net (krever en Windows Live-konto).

Photosynth-appen har også funksjoner for å enkelt og raskt dele panoramabildene på andre måter. Ikke bare kan du sende bildene til andre via iOS' kamerarull, men du kan også laste opp interaktive versjoner til din Facebook-side eller dele plasseringen via Bing Maps, slik at andre kan se bildet der.

Photosynth fungerer med iPhone 3GS og iPhone 4, iPad 2 og fjerdegenerasjons iPod touch, og krever iOS 4.0 eller senere. Appen kan lastes ned gratis fra App Store her.

Les om: