Ukens apps: Gammel Windows-spillklassiker

Ukens apps: Gammel Windows-spillklassiker

Nå er det apps som gjelder, enten du bruker Mac, iPhone eller iPad. Her er våre favoritter i uka som har gått.

Det kan være vanskelig å finne frem i mylderet av applikasjoner for Apple-produktene dine.

Med flere hundre tusen programmer på App Store sier det seg selv at det er umulig å få med seg alt. Hver uke prøver vi å finne de beste applikasjonene - for både iPhone, iPad og Mac.

Her er våre favoritter i uka som har gått.

PS: Applikasjonene er ikke nødvendigvis splitter nye. Har du tips til en app du mener alle bør kjenne til, må du gjerne legge igjen en kommentar nederst i artikkelen eller sende oss en e-post.

Du kan også kontakte oss på Facebook eller Twitter.

iOS: Minesweeper Q

Var du en fan av det klassiske arkadespillet minesveiper? Da kan du glede deg over at spillet nå finnes i kjent Windows-drakt på iPhone og iPad helt gratis. Formålet med spillet er å finne de tomme rutene mens du unngår minene. Ved hjelp av tall kan du finne ut hvor minene ligger. Jo raskere du rydder brettet, jo bedre poengsum får du. Enkelt, men utrolig vanedannende.

Minesweeper Q-appen er som nevnt gratis å laste ned, men da får du en reklamefinansiert versjon med få funksjoner. Du kan imidlertid betale 11 kroner som en "in-app-purchase" for å bli kvitt reklamen og få tilgang på enda flere brett og alternativer. Så helt gratis er det kanskje ikke, men pytt...

Klassisk Minesweeper kan lastes ned for iPhone her og for iPad her.

iOS: Web Albums

Googles bildetjeneste Picasa Web Albums brukes av mange til å dele bilder med venner og familie på internett. Tjenesten, som er gratis, brukes gjerne i kombinasjon med fotoredigerings- og -organiseringsprogrammet Picasa på pc-en. Google har (av ukjente årsaker) foreløpig ikke laget en egen Picasa Web Albums-app til Apples mobile enheter, men heldigvis finnes det uavhengige løsninger på App Store. Vår favoritt så langt går undernavnet Web Albums - enkelt og greit. Appen er tilgjengelig for både iPhone og iPad, men i separate versjoner til henholdsvis 11 og 17 kroner.

Web Albums-applikasjonen gir deg rask og enkel tilgang til hele Picasa-bildegalleriet. Oppsettet er utrolig enkelt; det er i grunn bare å logge inn med Google-kontoen din. Du har tilgang til alle dine egne album, samt dine Picasa-venners album. Du kan opprette album og laste opp bilder og video direkte fra appen, og bildene kan også gjøres tilgjengelig i såkalt offline modus. Bilder kan også lastes ned til din iPhone eller iPad. Det finnes også flere andre funksjoner for administrering av album og bilder, som for eksempel redigering av bildetekst og andre visningsinnstillinger. I tillegg er det mulig å både se og skrive kommentarer. Appen har dessuten en funksjon for bildefremvisning, slik at du kan koble opp enhetene til en tv eller projektor og vise frem Picasa-bildene der.

Web Albums kan lastes ned for iPhone her og for iPad her.

Mac OS: DaisyDisk

Lurer du på hvor det blir av all lagringsplassen på Mac-en din? Et verktøy som DaisyDisk kan i såfall være til god hjelp når du trenger å rydde opp på harddisken. Det er nemlig ikke bare musikk og videofiler som tar opp stor plass på harddisken. De mindre åpenbare plasstyvene er imidlertid ikke alltid like enkle å finne. DaisyDisk skanner og viser frem innholdet som interaktive "kart", som skal gjøre det enkelt å oppdage uvanlig store filer og fjerne dem for å frigjøre mer plass. Programmet tegner opp en fargekodet visuell presentasjon av alle de tilkoblede harddiskene, slik at det skal være enkelt å finne ut hvor de store filene er og om du trenger dem eller ikke. Ett klikk på filen gir deg all filinformasjon du trenger, og uønskede filer kan dras rett i papirkurven.

DaisyDisk koster 109 kroner på Mac App Store her, men det kan også kjøpes via utviklerens nettsider. Her kan du i tillegg laste ned en gratis prøveversjon av programmet.. Fungerer med Mac OS X 10.6 eller senere.

Les om:

Komponenter