Ukens apps: Gøy med Tiny Wings

Ukens apps: Gøy med Tiny Wings

Nå er det apps som gjelder, enten du bruker Mac, iPhone eller iPad. Her er våre favoritter i uka som har gått.

Det kan være vanskelig å finne frem i mylderet av applikasjoner for Apple-produktene dine.

Med flere hundre tusen programmer på App Store sier det seg selv at det er umulig å få med seg alt. Hver uke prøver vi å finne de beste applikasjonene - for både iOS-enheter og Mac OS X.

Her er våre favoritter i uka som har gått.

PS: Applikasjonene er ikke nødvendigvis splitter nye. Har du tips til en app du mener alle bør kjenne til, må du gjerne legge igjen en kommentar nederst i artikkelen eller sende oss en e-post.

Du kan også kontakte oss på Facebook eller Twitter.

iOS: Tiny Wings

Det enkle er ofte det beste. Det er Tiny Wings, spillet som for øyeblikket er nummer én på bestselgerlista på App Store, et utmerket bevis på. Lite og enkelt, men utrolig morsomt! Laget av utvikleren Andreas Illiger.

Tiny Wings går ut på å styre en liten fugl med små vinger gjennom et humpete landskap ved å tappe på skjermen med en finger. Målet er å fly lengst mulig, men når natten senker seg og tar deg igjen, er spillet slutt. Du bruker bakkene som hopp - holder fingeren på skjermen i nedoverbakkene og slipper når det går oppover. Så flyr du bortover langs bakken og i lufta.

Men det er ikke bare om å gjøre å fly så fort du kan. Du skal også samle opp mynter og andre bonuser underveis. Da gjelder det å styre fuglen opp og ned i landskapet i så smidig tempo som mulig. Ikke like enkelt som det høres ut til. Grafikken er dessuten så søt at det er vanskelig å ikke la seg sjarmere, til tross for at konseptet er ganske ensformig.

Tiny Wings kan spilles på iPhone og iPod touch. Koster 6 kroner. Last ned fra App Store her.

LES OGSÅ:

Hvor er appene dine?

iOS: Togpendler

Så over til noe som ikke er fullt så morsomt, nemlig togforsinkelser. Det finnes flere apper for å sjekke togtidene på mobiltelefonen, men Bjørnar Tollaksen har laget en helt spesielt med tanke på deg som reiser ofte med tog.

iPhone-appen Togpendler viser oppdaterte avgangstider for stasjoner og strekninger, og gir pushvarslinger om forsinkede og innstilte tog innenfor tidsrammene du bestemmer. Du kan opprette favoritt-stasjoner og -strekninger, og få rask tilgang til informasjon og eventuelle forsinkelser for disse. Du får også opp detaljert informasjon om hvilken stasjon toget ditt passerte sist, eller om det er satt inn buss for tog ved eventuelle forsinkelser eller innstillinger.

Togtider kan enkelt sjekkes i andre apper eller på andre måter, men Togpendler-appen gjør jobben mye enklere. Oversiktlig og brukervennlig.

Koster 11 kroner på App Store her.

LES OGSÅ:

Følg ski-VM på iPhone og iPad

Mac: OmniDazzle

Trenger du litt hjelp til å sprite opp presentasjonene dine? Da bør du sjekke ut OmniDazzle, laget av OmniGroup - kjent for programmer som begynner på Omni... OmniWeb, OmniFocus, OmniGraffle og så videre.

OmniDazzle et lite program for skjerm- og museffekter. Høres kanskje unødvendig ut, men i noen sammenhenger kan det være utrolig nyttig!

Verktøyet kommer med 11 ulike effekter du kan benytte deg av. Alt for å fremheve, peke på og vise frem innhold på skjermen. For eksempel lar en av effektene deg forstørre et valgt område på skjermen, mens en annen effekt lar deg tegne på skrivebordet med pusepekeren. Effektene hentes frem ved hjelp av tastatursnarveier.

OmniDazzle er gratis og kan lastes ned fra utviklerens nettsider her.

LES OGSÅ:

FaceTime ikke lenger gratis på Mac

Les om:

Komponenter