Ukens apps - nå også med Mac

Ukens apps - nå også med Mac

Nå er det apps som gjelder, enten du bruker Mac, iPhone eller iPad. Her er våre favoritter i uka som har gått.

Det kan være vanskelig å finne frem i mylderet av applikasjoner for dine Apple-produkter. Med flere hundre tusen programmer på App Store sier det seg selv at det er umulig å få med seg alt.

Hver uke fremover skal vi prøve å finne de beste applikasjonene - for både iOS-enheter og Mac OS X. I denne artikkelen finner du våre favoritter i årets aller første uke.

PS: Applikasjonene trenger ikke nødvendigvis å være splitter nye, så har du tips til en app du mener alle bør kjenne til, må du gjerne legg igjen en kommentar nederst i artikkelen eller sende oss en e-post. Du kan også kontakte oss på Facebook eller Twitter.

iOS: iHome+Sleep

Redd for at iPhone-ens innebygde alarmklokke plutselig skal streike igjen? Da er vårt heteste tips å bruke noe annet enn iPhone for å komme deg opp om morgenen. Vil du bruke iPhone, og stoler du fortsatt ikke på at Apple har fikset problemene med alarmer som plutselig slutter å fungere, kan det være en idé å laste ned en app fra App Store. En vi har hatt god nytte av den siste uken er iHome+Sleep. Her finner du flere type alarmer med en rekke innstillingsmuligheter. Du kan til og med plage Facebook- og Twitter-vennene dine med når du står opp om morgenen. Det eneste minuset er at appen må stå på om natten. For iPhone, iPod touch og iPad. Last ned gratis her.

iOS: Broken Sword 2

En må-ha om du har iPad og elsker eventyrspill. Broken Sword - The Smoking Mirror er oppfølgeren til klassikeren Shadow of Templars som gjorde inntog på App Store i februar i fjor. Spillet fortsetter der originalen slapp, men det er ingen forutsetning å ha spilt forgjengeren for å komme inn i handlingen. Broken Sword er et pek-og-klikk-type eventyrspill, som egner spesielt godt på den romslige iPad-skjermen. Spillet kan også nytes på iPhone om du ønsker. Er en universal-app for iPhone og iPad og kan kjøpes for 39 kroner her.

iOS: Phototreats

Fotoapplikasjoner som Hipstamatic og Camera+ har på mange måter revolusjonert bruken av iPhone-kameraet. For veldig mange er det ikke lenger bare et halvgreit kamera til å ta mms-bilder med - nå kan man også ta ganske kule bilder og bruke en fotoapp for å legge på stilige effekter og publisere på Facebook eller andre nettjenester.

En app vi nylig har falt for er den ganske ukjente Phototreats. Appen har en liten samling filtre med forhåndsvisning som gjør det lett å se hvordan resultatet blir. Før jul bød utviklerne på et gratis sett med vinter-filtre for deg som ikke kan få nok av snø eller refleksjoner fra julekuler. For iPhone og iPod touch. Last ned gratis her.

Mac: Caffeine

Er du lei av at Mac-en fyrer opp skjermspareren eller faller i dvalemodus før du såvidt har rukket å vende skulderen til? Prøv Caffeine! Det lille programmet legger seg som et ikon i menylinjen, og når du klikker på ikonet forhindrer programmet at nettopp dette skjer. Enkelt, greit og helt gratis. For Mac. Last ned via produsentens hjemmesider her eller fra Mac App Store her.

Les om:

Komponenter