Ukens apps: Norsk spillmoro på iPhone

Ukens apps: Norsk spillmoro på iPhone

Nå er det apps som gjelder, enten du bruker Mac, iPhone eller iPad. Her er våre favoritter i uka som har gått.

Det kan være vanskelig å finne frem i mylderet av applikasjoner for Apple-produktene dine.

Med flere hundre tusen programmer på App Store sier det seg selv at det er umulig å få med seg alt. Hver uke prøver vi å finne de beste applikasjonene - for både iOS-enheter og Mac OS X.

Her er våre favoritter i uka som har gått.

PS: Applikasjonene er ikke nødvendigvis splitter nye. Har du tips til en app du mener alle bør kjenne til, må du gjerne legge igjen en kommentar nederst i artikkelen eller sende oss en e-post.

Du kan også kontakte oss på Facebook eller Twitter.

iOS: Flap Flap

Fuglespill er hotte saker på App Store. Angry Birds er kanskje hottest av dem alle, men det finnes mange gode utfordrere. For eksempel det nye, norskutviklede spillet Flap Flap. I Flap Flap skal du styre fuglen Flappie så langt du klarer gjennom ulike verdener ved hjelp av en eneste knapp. Underveis må du fange ringer som svever i luften - ellers mister Flappie all energien og spillet er over - og du må for all del du unngå monstrene som flyr i veien for deg.

Et enkelt, men forseggjort konsept. Grafikken og musikken passer som hånd i hanske. Spillet er morsomt, men såpass utfordrende at du bare må prøve en gang til. Bare en gang til... Spillet er utviklet av Mattis Folkestad, han står for programmering, design og musikk. Det fortjener ekstra kudos! Flap Flap koster 6 kroner på App Store her. For iPhone og iPod touch. Les mer hos Machineboy Apps.

iOS: GoodReader

GoodReader er en slags alt-i-ett dokumentleser til iPhone og iPad. Appen kan vise PDF-er, tekstfiler, Office- og iWorks-dokumenter, bilder, og det kan også spille av lyd- og videofiler. GoodReader er spesielt godt kjent som en god PDF-leser, og nå har appen også funksjoner for blant annet å markere tekst og legge til kommentarer i PDF-filene. Filer kan hentes inn på flere ulike måter; via iTunes, e-post, Finder, en rekke nettjenester (som iDisk, Google Docs og Dropbox). Utmerket for når du vil laste inn en video til din iPad når du ikke befinner deg i nærheten av din iTunes-synkroniseringsmaskin. Appen har også verktøy for å organisere og administrere filer. Koster 17 kroner, men er vel verdt pengene. Appen er ikke universal, så du må laste ned separate versjoner for iPhone og iPad.

Mac: Miro Video Converter

Å konvertere videoer er ikke alltid en enkel sak, spesielt ikke med avanserte programmer som har en haug med innstillinger du ikke skjønner noe av. Miro Video Converter (MVC) er et nytt gratisprogram i Mac App Store som gjør det lett som en plett. Det eneste du trenger å gjøre er å velge videofilen du vil konvertere, og hva slags enhet du vil se den på. Dra, slipp og klikk.

MVC har dessuten ikke bare støtte for videokonvertering til Apple-produkter, men også en rekke Android-enheter samt videoformater som Theora, WebM og MP4. Stort enklere enn dette blir det ikke. For Mac. Gratis på Mac App Store her.

Mac: Desktop Curtain

Desktop Curtain er programmet for deg som tar mye skjermdumper. Programmet fungerer som en virtuell gardin, det legger seg over skrivebordet ditt slik at det ser presentabelt ut når du skal knipse bilder av noe på skjermen. Det kan kjøre som et vanlig program fra Dock-linjen, ligge i bakgrunnen og startes fra menylinjen eller aktiveres ved hjelp av en tastatursnarvei.

Desktop Curtain har en rekke innstillingsmuligheter, du kan velge hva slags skrivebordsbakgrunn som skal brukes og du kan også velge hvordan "gardinen" skal oppføre seg; om den for eksempel skal ligge over eller bak elementene på skrivebordet.

Programmet fungerer også ypperlig om du skal holde presentasjon på storskjerm og ikke ønsker å vise hele verden hvordan skrivebordet ditt ser ut. For Mac. Koster 11 kroner på Mac App Store her. Finnes også i gratis versjon. Last ned her.

Les om: